DOLAR 32,5664 0.06%
EURO 35,0337 0.42%
ALTIN 2.428,030,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100232-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Azis, devletten Covid-19 aşıları hakkında daha fazla bilgi talep etti

Azis, devletten Covid-19 aşıları hakkında daha fazla bilgi talep etti

ABONE OL
23 Şubat 2021 12:27
Azis, devletten Covid-19 aşıları hakkında daha fazla bilgi talep etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Ulusal Belediyeler Birliği Derneği (NSORB) Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Belediye Başkanı Dr. Müh. Hasan Azis, devleti yeni koronavirüse (Covid-19) karşı aşılar hakkında daha fazla bilgi vermeye çağırdı.

kircaalihaber.com’da yer alan habere göre; Dr. Müh. Azis, Ulusal Koronavirüs Kriz Masası ve Sağlık Bakanlığı’na devletin koronavirüs enfeksiyonuna karşı geliştirilen tüm aşılar hakkında bilgi vermesi çağrısında bulundu.

NSORB Başkan Yardımcısı, “Her türlü medya aracı ve açıklayıcı broşürler de dahil olmak üzere her düzeyde bilgilendirici bir kampanya yapmak gerekir ve tüm devlet ve yerel kurumlar bu kampanyaya angaje edilmeli. Yerel yetkililer, toplu aşılama planını uygulayabilmemiz için insanlara ulaşmanın en doğrudan yolu” dedi.

Kırcaali Belediye Başkanı, ayrıca Bulgaristan vatandaşlarının yüzde 52’sinin aşı olmayı düşünmediği, yüzde 37’sinin tereddüt ettiği ve hızlı bir şekilde aşılanmak isteyenlerin oranının aralık ayından bu yana yüzde 14’ten yüzde 10’a düştüğünü gösteren bir anket sonuçlarına atıfta bulundu.

Belediye Başkanı, “Bu ankete göre her iki Bulgaristan vatandaşından biri aşı olmak istemiyor ve bu da insanların aşılar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını açıkça gösteriyor. Bu nedenle, Sağlık Bakanlığının koronavirüs aşısının tüm türlerinin olumlu yönleri, aynı zamanda yan etkileri ve öncelikli olarak aşılanması gereken insan grupları hakkında ayrıntılı olarak açıklama yapmasında ısrar ediyorum. Bu bilginin her vatandaşa erişilebilir olması gerekir, çünkü şu anda sadece internette ve aile hekimliklerinde mevcut, ancak aile hekimlerinin aşılamanın artılarını ve eksilerini herkese izah etmek için her zaman yeterli zamanları yok. Bu yüzden yaşlı nüfusa erişmesi için bu bilgilerin yer aldığı broşürler basılması konusunda ısrar ediyorum. Kırcaali, Sofya’dan sonra ülkede nüfus artış hızı sürekli artmakta olan ikinci şehir, oysa şu ana kadar 1600’den az kişi aşı olma isteğini dile getirdi. Bu nedenle, böyle bir kampanya özellikle vatandaşlar için faydalı olacak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.