DOLAR 32,5646 0.06%
EURO 34,9415 0.16%
ALTIN 2.423,330,05
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093946-3,11%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlardan, sorumluluk alanlarında daha esnek yaklaşım istedi

Bakanlardan, sorumluluk alanlarında daha esnek yaklaşım istedi

ABONE OL
31 Ekim 2020 15:49
Bakanlardan, sorumluluk alanlarında daha esnek yaklaşım istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Başbakan Borisov; “Ülkemizde sosyal ve ekonomik hayatın her alanında daha esnek bir yaklaşım uygulanmalı, böylece her alanın salgın koşullarında olabildiğince işlevini tam olarak görmesi sağlanabilir” diye kaydetti.

Borisov, “En kolay olan yasaklama emirlerine takılıp kalmamanızı istiyorum. Tam tersini istiyorum – her bir insanla, her bir işletmeyle ilgilenilmesini istiyorum, bu yüzden sizden bu esnekliği talep ediyorum” dedi.

Başbakan, COVID-19’un yayılmasını sınırlamak için kısıtlama şartları bağlamında faaliyetlerin güvenli bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirler alınabilmesi için hangi alandan sorumlu olursa olsun – eğitim, spor ya da kültür olsun olmasın farketmeksizin her bakanın Sağlık Bakanı Kostadin Angelov ile sürekli temas halinde olmasını emretti.

Toplantıda eğitim sistemine özel vurgu yapan Borisov, sağlık ve eğitim bakanlarından koronavirüs krizi bağlamında eğitim sürecinin devamı için çözüm önermelerini istedi. Sağlık Bakanının okullarla ilgili mevcut emirnamesinin iki haftalık yürürlük süresinin sona ermesinden sonra il koronavirüs kriz masalarının kararları, salgın durumu (ulaşılan vaka eşikleri) ve okulların önerilerine bağlı olarak yerel bir yaklaşım uygulamak amaçlanıyor. Üniversitelerle ilgili kararlar akademik kurullar tarafından alınacak.

Başbakan ayrıca Sağlık Bakanlığı ve bölge sağlık müfettişliklerine (RZİ) karantinaya alınanlar üzerindeki kontrolü güçlendirmeleri talimatını verdi. Borisov, “Tüm temaslı kişiler evlerine kapanıp dışarı çıkmazsa enfeksiyon duracak. Karantina kurallarına uyulup uyulmadığı kontrolü yetkili makamlarca yürütüldüğünde önlemlerin etkisi oluyor, enfeksiyon kontrol altına alınıyor” diye kaydetti.

Borisov, kabine üyelerini, dün Avrupa Konseyi’nin COVID-19 konulu gayri resmi video konferans toplantısında AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları ile yaptığı tartışmalardan haberdar etti. Başbakan, AB pazarına arz edilecek aşıların satın alınmasıyla ilgili tartışılan görüşü vurguladı.

Borisov’un ifadesine göre, mesele kamuoyu bakımından büyük önem taşımakta ve her vatandaşın sağlığının ve yaşamının korunmasıyla ilgili.

Başbakan, konunun halkın maksimum derecede bilgilendirilmesini ve geniş bir fikir birliği gerektirdiğini, bu nedenle aşılarla ilgili kararın ancak milletvekillerinin karar verebileceği Meclis tarafından alınabileceğini vurguladı. Borisov, ”Milletvekilleri aşı konusunda bizi desteklerlerse, o zaman aşı satın alacağız ve salgın koşullarında harekete geçeceğiz. Bizi desteklemezlerse, aşı satın almayacağız” diye vurguladı.

Başbakan, ”İnsanlar bir krizi çok çabuk unutuyor – domuz gribini, kuş gribini, Afrika vebasını unuttular ve onlardan sonra geriye sadece bedeller kaldı. Ve bu sefer bedel çok ağır olacak. Bu nedenle Meclisin kararını bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.