DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8361 0.25%
ALTIN 2.510,901,07
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20942181,47%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batı Balkan Liderleri Zirvesi Tiran’da Başladı

Batı Balkan Liderleri Zirvesi Tiran’da Başladı

ABONE OL
11 Haziran 2021 13:34
Batı Balkan Liderleri Zirvesi Tiran’da Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Balkan Liderleri Zirvesi Arnavutluk’un başkenti Tiran’da başladı. Komşu ülkelerin liderlerini biraraya getiren zirveye, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi başkanlık ediyor.

Kosova Port’ta yer alan habere göre; Batı Balkan Liderleri Zirvesi Tiran’da başladı. Zirve için Tiran’da bulunan Başbakan Albin Kurti, Tugaylar Sarayı’nda Arnavutluk Başkanı Edi Rama tarafından karşılandı.Batı Balkan Liderleri Zirvesi’nin açılışında konuşan Başbakan Edi Rama, Balkan liderlerinin bu zirveye katılımının AB planının ve ortak bölgesel pazarın uygulanmasının açık bir işareti olduğunu söyledi. Rama, bu zirvenin pandemi sonrası ekonomik toparlanmanın sürdürülebilir büyümeye doğru ilerlemesine yardımcı olacak kilit bir araç olduğunu vurgulayarak, “davetimizi bu kadar kısa sürede kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Sizleri Tiran’da ağırlamaktan gerçekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Bosna-Hersek ve Karadağ’ın liderleri, AB liderlerinin de katılacağı Berlin Süreci kapsamında bölgede yararlanılan projeleri görüşüyor.
Bu zirve, Avrupa Birliği’nin Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile üyelik müzakerelerini başlatıp başlatmama konusundaki kararından sadece iki hafta önce gerçekleşmesi nedeniyle oldukça önemli olarak görülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.