DOLAR 32,5717 0.25%
EURO 34,9717 -0.02%
ALTIN 2.447,220,46
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21024930,52%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Bırak Bu İşleri’, raflarda

‘Bırak Bu İşleri’, raflarda

ABONE OL
22 Aralık 2020 12:57
‘Bırak Bu İşleri’, raflarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Gary John Bishop bir kez daha tüm klişeleri yıkıyor.
İnsan ve toplum ile kişisel gelişim alanlarında yazdığı eserlerle The New York Times Çok Satan Yazarlar arasında yer alan Bishop, İlksatır Yayınevi etiketiyle yayınlanan “Bırak Bu İşleri!” adlı yeni kitabında “Yapabilirim”, “Kendimi seviyorum ve mükemmelim” gibi cümlelerin, pislikleri sadece halının altına attığını söylüyor.
Kişinin kendisi, diğer insanlar ve hayat hakkındaki yargılarını ortaya çıkartıp yüzleşmesi gerektiğini anlatan Bishop, “Düşünce tarzına kısa, yoğun bir şok, bir darbe!” etkisi yaratıyor.
İnsan ve toplum ile kişisel gelişim alanlarında yazdığı eserlerle The New York Times Çok Satan Yazarlar arasında yer alan Gary John Bishop’un yeni kitabı “Bırak Bu İşleri!”, İlksatır Yayınevi etiketiyle Türk kitapseverlerle buluştu.
Yıllarca yaptığı çalışmalarda, insanların hayatlarındaki en büyük engelin yine kendileri olduğunu keşfeden Bishop, “Bırak Bu İşleri!” kitabında insanların kendilerini baltaladıkları, sabote ettikleri tüm yargılarını ortaya çıkarması ve onlarla yüzleşmesi konusunda yol gösteriyor.
Yer yer esprili, akıcı ve samimi bir dille kaleme alınan kitapta yazar, durmadan aynı döngüyü yaratıp, bundan yorulanları içsel bir sorgulamaya davet ediyor.

KURGULANMIŞ GERÇEKLER

Açık, istekli, dünyanın sunduğu her şeyi emmeye hazır küçük bir sihirli sünger olarak doğduğumuzu, bu süngerin hiçbir söz hakkı olmadığı bir yaşama atıldığını anlatan Bishop, sözlerine şöyle devam ediyor, “Kalıtım, ailesel durumlar veya doğduğun yer ve koşulların hiçbiri hakkında yapabileceğin bir şey yoktu. İçine atıldığın şeyde tutunduğun ve gerçek olarak belirlediğin şeyi yüklendin”. Kişinin bu ortamda kendine “Kurgulanmış bir gerçeklik” oluşturduğunu ve bu gerçekliğe sabit bir şekilde inanıp, bağlandığını belirten Bishop, kaynağını geçmişten alan yargıların bu kurgulanmış gerçeklik içinde sürekli fısıldadığını söylüyor: “Ben değersizim”, “Ben sevilmiyorum”, “Ben başarılı olamam”, “Hayat adil değil”…

3 BÜYÜK SABOTAJ: BEN, İNSANLAR VE HAYAT

“Değişim, kabul etmekle başlar” diyen Bishop, öncelikle hayatımızı çekiştiren, sürükleyen ve çarpıtan üç büyük sabotajı ortaya çıkarmaya odaklanıyor:
BEN değersizim”…
İNSANLAR yalancı”…
HAYAT zor”…
Bu ve bunlara benzer yargıların etrafında şekillenen bir hayatı yaşadığımızı söyleyen Bishop’a göre, hayatımızın senaryosunu yazan bilincimizdeki düşünceler değil, bilinçaltımızda sakladıklarımız. Örneğin, “İNSANLAR seni kullanacak” inancı yazıldıysa bir kere, hayat menüsünden “Beni kullanacak” olanın sipariş edilmesi kaçınılmaz oluyor. Çünkü kişi, her şeyi bu inanca göre yorumluyor, adımlarını buna göre atıyor ve sonuç olarak ilişkilerini paramparça ediyor. “HAYAT zor” inancındaki birinin yaşadıklarının kolay olması da bu nedenle pek beklenemez. Sürekli suçu başkalarına atan kişi, hayatının tam kontrolünü ele alamıyor ve istediği değişimi bir türlü gerçekleştiremiyor.
Kişisel yargılarımızı belirledikten sonra, “Her şey uyanmakla başlar! Zaman, amaçsızca sürüklenmeyi durdurma zamanı” diyen Bishop, en güçlü, en formda ya da en zeki olanların değil öngörüsü olanların hayatta kalabildiğini söylüyor.

KLİŞELER İŞE YARAMAZ

“Yapabilirim!”, “Yeterince iyiyim!”, “Kendimi seviyorum ve mükemmelim” gibi klişe kişisel gelişim cümlelerinin herkeste işe yaramamasının asıl nedeninin “Pisliğin üstüne gitmemek” olduğunu anlatan Bishop, insanın ancak halının altındakilerle yüzleşmesiyle güçlenebileceğini söylüyor. Anlattıklarıyla “Düşünce tarzına kısa, yoğun bir şok, bir darbe!” etkisi yaratan Bishop, cevapları okuyucuların kendilerinin bulmasını sağlıyor.

KENTSEL FELSEFE İLE DEĞİŞİM MÜMKÜN

“İstediğin hayatı yaşamanın büyük bir kısmı, şimdiki ve gelecekteki seçimlerine sahip çıkmaktır” diyen Bishop, bu kitabı yazarken “Kentsel Felsefe” tarzıyla yaklaştığını ifade ediyor. Bu tanımlamadaki “Kentsel” sözcüğü, kuralların basit, sonuçlarınsa objektif olduğu sokaklardan; “Felsefe” sözcüğü ise karmaşıklığı, korkuyu ve mücadeleyi aşarak istikrarlı bir mutluluğa ve başarıya ulaşma teşebbüsünden geliyor. Yazar, “Kentsel Felsefe” tarzıyla, kişi gerçek doğasına inebildiğinde muazzam bir değişimin gerçekten mümkün olabileceğini vurguluyor.
Bishop’un yöntemiyle kendimizi sabote etmekten sonsuza dek kurtulabilir ve kendi yargılarımızın ötesinde bir hayat yaşayabiliriz. Affedici, sevgi dolu, anlayışlı, iletişime açık bir insan olmak kimseyi paspas yapmaz.
Kitap Künye
Yayınevi: İlksatır Yayınevi
Kategori: Kişisel Gelişim
Yazar: Gary John Bishop
Yaş Grubu: Yetişkin
Sayfa: 204
Editör: Sema Günaydın Çınar
Çevirmen: Meriç Mekik
Kapak Tasarım: Füsun Turcan
Grafik Tasarım: Gelengül Erkara
Fiyatı: 30 TL

Gary John Bishop Hakkında

İskoçya’nın Glasgow şehrinde doğup büyüyen Gary John Bishop, 1997’de Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. Bu, kişisel gelişim dünyasına, özellikle de ontoloji ve fenomenolojiye yönelik aşkına giden yolu açtı ona. Yıllarca sıkı bir eğitimden geçtiği bu yaklaşım, onun dünyanın önde gelen kişisel gelişim şirketlerinde kıdemli program direktörlüğüne yükselmesini sağladı. Yıllar boyu dünyanın dört bir yanındaki binlerce insana yönelik programlara destek olmanın ardından Martin Heidegger, Hans-Georg Gadamer ve Edmund Husserl’in felsefelerini inceleyip onlardan etkilendikten sonra Bishop şimdilerde kendi “Kentsel felsefe” markasını üretiyor. İnsanların hayatlarında gerçek bir değişiklik yapma yeteneğini değiştirmeye yönelik yaşam boyu bağlılığı, onu her gün harekete geçiriyor. Çalışmalarının sadeliğine ve gerçek dünyada kullanılabilirliğine kapılanların sürekli artan takibini getiren bir “Gösteriş yok, saçmalık yok!” yaklaşımına sahip.

İlksatır Yayınevi Hakkında

2019 yılında ‘Ve ilk sözcüklerin heyecanı düşer İLKSATIR’a’ sloganıyla yayın hayatına başlayan İLKSATIR Yayınevi psikoloji, kişisel gelişim ve çocuk kitaplarının yanı sıra birçok alanda yeni yayınların okuyucularla buluşmasını sağlıyor. Eğitimler, atölyeler ve dijital platformlardaki interaktif çalışmalarıyla da hem okuyucularının hem de yazarlarının yanında yer alıyor.
Bahar Şen Kazancı – Kurucu: İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar boyunca edindiği yayıncılık tecrübesinin ardından İLKSATIR’ı kuran Bahar Şen Kazancı yönetim danışmanlığı, koçluk, eğitim ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda KA.DER’in (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Genel Sekreter görevini yürüten Şen Kazancı, TEGEP (Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği) üyesidir.
Begüm Kaya – Genel Koordinatör: İtalya’da aldığı opera eğitimin ardından sanat ve yöneticilik alanında pek çok başarılı çalışmada görev almıştır. Begüm Kaya kurulduğu ilk günden bu yana da İlksatır Yayınevi’nin Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.