DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1079 -0.07%
ALTIN 2.295,470,81
BIST 9.040,482,65%
BITCOIN 23066912,41%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BSP, hükümet hakkında yeni bir gensoru önergesi verecek

BSP, hükümet hakkında yeni bir gensoru önergesi verecek

ABONE OL
30 Kasım 2021 20:47
BSP, hükümet hakkında yeni bir gensoru önergesi verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Genel Başkanı Korneliya Ninova, Gorna Oryahovitsa (Yukarı Rahova) şehrinde düzenlenen BSP Gorna Oryahovitsa İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada Bulgaristan İçin BSP İttifakı’nın yolsuzlukla mücadelede başarısızlık gerekçesiyle hükümet hakkında yeni bir gensoru önergesi sunacağını duyurdu.

Ninova,”Bir grup milletvekilimiz, mevcut hükümet döneminin sonuna kadar Meclise sunacağımız yolsuzlukla mücadelede başarısızlık gerekçesiyle hükümet hakkında ikinci gensoru önergesinin gerekçe bölümünü hazırlıyor” diye izah etti.

BSP lideri, ”Biz daha önce böyle bir mücadele yürüttük. Yeni somut örneklerle tekrar mücadele edeceğiz. Ben ekoloji alanında yaşanan olayları ilk sıraya koyuyorum. Son aylarda yolsuzluk örnekleri çok çeşitlidir – su ve kanalizasyon sektöründe, inşaat sektöründe” diye belirtti.

Sol parti lideri, İçişleri Bakanlığı (MVR) Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğünde (GDBOP) üst düzey yöneticilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak mahkeme kararlarının beklenmesi gerektiğini söyledi. Ninova,”Bunlar iyi eylemler, iyi adımlar, ama nihai mahkumiyet kararlarını beklemeliyiz. O zaman gerçek adalet olacak” dedi.

BSP lideri, son video ve SMS iletişim skandallarının bir işaret değil, ülkenin perde arkasındaki güçler tarafından yönetildiğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

Kaynak:(kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.