DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20725110,77%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aşılanmış turistler için “hızlı yeşil koridorlar” oluşturulmasına destek

Aşılanmış turistler için “hızlı yeşil koridorlar” oluşturulmasına destek

ABONE OL
2 Mart 2021 11:43
Aşılanmış turistler için “hızlı yeşil koridorlar” oluşturulmasına destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

kircaalihaber.com’da yer alan habere göre; Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova, Avrupa Birliği Turizm Bakanlarının video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, “Aşılanmış ve Covid-19 hastalığını geçirip iyileşmiş kişiler için “hızlı yeşil koridorlar” oluşturulmasını ve aynı zamanda diğer turistlerin seyahat etme özgürlüğünün kısıtlanmamasını destekliyoruz” diye kaydetti.

Nikolova’nın ifadesine göre bu adım, turizm ekosisteminin ve uluslararası hareketliliğin yeniden canlanmasına yol açacak.

Bakan, güvenli ve sorunsuz seyahat ve açık sınırların turizm sektörünün canlandırılması için gerekli olduğu konusunda kararlıydı. Bu nedenle sektörde kalkınmayı teşvik etmek için gerekli koşulları yaratmak için hem AB düzeyinde hem de ulusal düzeyde koordinasyon ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı, Bulgaristan’ın ulusal ekonomik toparlanma ve sürdürülebilirlik planlarına yönelik fikirlerin turizm için önemli hedeflere ulaşmak için gerekli olduğuna inandığını ifade etti.

Nikolova’nın ifadesine göre, AB’nin İşleyişi Hakkında Antlaşma’nın hedeflerine uygun olarak turizm sektörünün gelişmesine yönelik kapsamlı bir AB stratejisi geliştirilmeli. Bakan, turizm sektöründeki işletmelerin gelişmesi için elverişli bir ortamın teşvik edilmesine yönelik faaliyetlerin özel mali araçlar ve AB Turizm Fonu tarafından desteklenmesi gerektiğine de işaret etti.

Nikolova, Bulgaristan’ın turizm sektörünün toparlanması için bir dizi önlem aldığına dikkat çekti.

AB İç Pazar Komiseri Thierry Breton, sınırların kapatılmaması gerektiği görüşünü desteklediğini, ancak seyahatlerin güvenli olmasının önemli olduğunu vurguladı. Avrupa Komisyonu’nun geçen yıl 172 milyon avro hibe ayırarak turizmi desteklemek için önlemler aldığını hatırlatan AB Komiseri, aşı belgesinin serbest dolaşım konusunda önemli rol oynayacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.