DOLAR 32,5980 0.36%
EURO 34,7062 -0.16%
ALTIN 2.521,331,50
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1990198-0,66%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bulgaristan hükümeti, yeni kapanmadan etkilenecek işletmeleri destekleyecek

Bulgaristan hükümeti, yeni kapanmadan etkilenecek işletmeleri destekleyecek

ABONE OL
19 Mart 2021 13:52
Bulgaristan hükümeti, yeni kapanmadan etkilenecek işletmeleri destekleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

kircaalihaber.com’da yer alan habere göre; Bulgaristan Ekonomi Bakanı Lıçezar Borisov, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında, “22 Mart’ta yürürlüğe girecek yeni bir ulusal “kapanma” kararı nedeniyle Ekonomi Bakanlığı, ilgili tüm paydaşlarla koordineli olarak derhal önlemler alıyor” dedi. Bakan, acil destek verilmesi için Başbakan Boyko Borisov, bakanlar ve çeşitli sektör temsilcileriyle görüşmeler yaptığını belirtti.

Borisov, “Sağlık Bakanının yeni emirnamesinin yürürlüğe girmesinden etkilenecek tüm sektörlerin zararlarının tazmin edilmesiyle hükümet tarafından iş dünyasına tam destek verilecek” diye izah etti.

Bakan, etkilenen işletmeler için derhal başvuruların başlaması için Milli Gelirler Ajansı (NAP) ile görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi. Borisov, “Bu 10 gün için şirketler NAP aracılığıyla benzer bir destek programı kapsamında yardım alacak. Önlem, Avrupa Komisyonu’ndan bildirim almadan önce uygulanmaya başlayacak” dedi.

Borisov, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Denitsa Saçeva ile bir görüşme yapıldığını ve çocuklarına bakmak zorunda kaldıkları için ücretsiz izin kullanan ebeveynlerin telafi edilmesine yönelik tedbirin devam edeceğini kaydetti.

60/40, 80/20, 75/0 ve “İşimi Kurtarın” tedbirleri de uygulanmaya devam edecek.

Bakan, “Hedef, yardımların firmaların her birine ulaşması, Bulgaristan Kalkınma Bankası (BBR) aracılığıyla uygulanan destek tedbirlerine, etkilenen şirket markalarının güvence altına alınması desteğine de devam edilecek. Fonların Fonu tarafından teminat altına alınan kredi desteği de devam edecek, 8’den fazla banka ile ortaklık sözleşmesi imzalandı ve pandemi sırasında iş kurmaya yönelik destek tedbiri de başlıyor” dedi.

Borisov, sabit maliyetler konusunda sorun yaşayan firmalar için öngörülen mali kaynaklar olduğunu söyledi, ancak miktarını belirtmedi.

Bakan, “Kesinlikle her şirketin desteklenmesi konusunda kararlıyım. Zarara uğrayan şirketler 50 000 levaya kadar destek alacak, yeni önlemler konusunda iş dünyası ile diyalogumuz sürüyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.