DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0379 -0.17%
ALTIN 2.324,750,24
BIST 9.097,980,20%
BITCOIN 2264318-0,41%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan sonbaharda erken genel seçimlere gidiyor

Bulgaristan sonbaharda erken genel seçimlere gidiyor

ABONE OL
27 Temmuz 2022 15:33
Bulgaristan sonbaharda erken genel seçimlere gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma yolunda üçüncü görev yetkisini sunduğu BSP kabine oluşturamadı. Parlamentoda çoğunluk sosyalistlerin sunduğu hükümet ittifakı yönetim programını onaylamadı.

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Parlamentoda haftalık program iki kez onaylamaya sunulduktan sonra, “Bulgaristan için BSP” koalisyonunun Aralık 2022’ye kadar yasama programı hazırlama teklifi 119  “evet”, 106 “hayır” ve bir çekimser oyla kabul edilmedi.

DPS- Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekili Yordan Tsonev BSP’nin hükümet kurma görevindeki başarısızlığından şimdiki meclisi sorumlu tutmasını “hukuki nihilism” olarak nitelendirdi.

Tsonev: “Kaldı ki hükümet oluşturma şartları Parlamento onayı ile alınmıyor” dedi.

GERB vekili Desislava Atanasova BSP’nin yaptıklarını bir PR yöntem olarak atlandırdı ve “Ne hükümet olacak, ne de bu yasama programı gerçekleşecek” dedi.

BSP mensubu Georgi Svilenski mecliste yaptığı açıklamada: “Perşembe günü Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e yetkiyi görevi gerçekleştirmeden iade edeceğiz. GERB, DPS, İTN ve “Vazrajdane” yasalar istemiyor, enerji denetim kurumu istemiyor, onlar kaos, kargaşa ve kanunsuzluk istiyor” suçlamasını iletti.

Svilenski muhalefeti solun bütün tekliflerini red ederek, devlette yolsuzluktan istifade etmekle suçladı.

BSP milletvekili “Bu durumda biz hükümet kurma yetkisini geri çevireceğiz. Erken genel seçimlerin ne zaman yapılacağı sorusunun cevabı ise cumhurbaşkanın elinde” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.