DOLAR 32,6028 0.38%
EURO 34,8206 0.23%
ALTIN 2.503,360,78
BIST 9.476,23-0,51%
BITCOIN 21018615,69%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan vatandaşları, AB Dijital Covid-19 Sertifikası ile Yunanistan’a giriş yapabilecek

Bulgaristan vatandaşları, AB Dijital Covid-19 Sertifikası ile Yunanistan’a giriş yapabilecek

ABONE OL
7 Haziran 2021 12:28
Bulgaristan vatandaşları, AB Dijital Covid-19 Sertifikası ile Yunanistan’a giriş yapabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan vatandaşları, AB Dijital Covid-19 Sertifikası ile de Yunanistan’a giriş yapabilecek.

Verilen bilgiye göre, ağır yük kamyonu sürücülerinin QR kod ile bir kayıt formu doldurma zorunluluğu da kaldırılıyor.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; Atina Büyükelçiliğinin açıklamasına göre, dijital sertifika ya en son yapılan negatif hızlı test sonucu (48 saat önce) ya da en son yapılan negatif PCR test sonucu (72 saat önce) hakkında ya da iki doz aşı olunduğuna veya hastalığı geçirip iyileştiğine dair bilgi içermeli.

Hızlı test sonucu, yalnızca AB tarafından onaylanan dijital sertifikaya yüklendiğinde tanınır; bu belge, Bulgaristan’da his.bg sitesi üzerinden veriliyor. Dışişleri Bakanlığı, bu aşamada aşı sertifikalarının ve hastalığı geçirip iyileştiğini gösteren belgelerin mevcut olduğunun bilinmesinin önemli olduğunu ve vatandaşların negatif test sonucu gösteren belgelere haziran ayının ikinci yarısında erişebileceklerini kaydetti.

Bakanlık ayrıca Bulgaristan vatandaşlarının, negatif PCR testi sonucu veya bir kamu otoritesi tarafından mevzuata uygun olarak ve aşılamadan en az 14 gün sonra İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca veya Rusça olarak verilen Covid-19 aşı sertifikası veya belgede belirtilen hastalığın teşhis tarihinden itibaren iki ile dokuz aya kadar geçerli iyileşme belgesi veya pozitif teşhis belgesi ile Yunanistan’a giriş yapma fırsatına sahip olduğunu hatırlattı.

Gereklilikler 6 yaşından büyük çocuklar için de geçerli. Bundan başka Yunanistan’a giriş yapan herkes rastgele yapılacak PCR veya hızlı Covid-19 testine tabi tutulacak. Bugünden itibaren ticari mal taşıyan ağır vasıta (3,5 ton üzeri kamyonlar) sürücülerinin artık bir PLF formu doldurması ve bir QR koduna sahip olması gerekmeyecek.

Yunan adalarına seyahat eden yetişkin vatandaşlar için refakat eden reşit olmayan kişiler de dahil olmak üzere seyahatten 24 saat önce sağlık durum formu doldurma zorunluluğu devam ediyor. İngilizce form https://sea.travel.gov.gr/#/ adresinde bulunan sitesinde doldurulabilir. Yunanistan anakarasına dönmek için yalnızca https://www.hcg.gr/en/announcements/pre-boarding-health-declaration-questionnaire/ adresinde bulunan sitede çıktısı alınabilecek bir sağlık beyan formu doldurulur.

Adadan adaya seyahat edenlerin söz konusu beyan veya formu sunmaları gerekmemekte.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.