DOLAR 32,4675 -0.07%
EURO 34,7362 -0.7%
ALTIN 2.435,21-0,03
BIST 9.894,641,83%
BITCOIN 20793560,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da Covid-19 çalışmalarını anlattılar

Bulgaristan’da Covid-19 çalışmalarını anlattılar

ABONE OL
9 Şubat 2022 11:42
Bulgaristan’da Covid-19 çalışmalarını anlattılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Burak Sayhan ve Doç. Dr. Ömer Salt, Bulgaristan Kırcaali’de çeşitli temaslarda bularak Trakya Üniversitesinin COVID-19’e yönelik çalışmalarını anlattılar.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi iş birliğinde düzenlenen toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının ve Trakya Üniversitesinin COVID-19 ile mücadelesindeki başarılı çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Prof. Dr. Mustafa Burak Sayhan ve Doç. Dr. Ömer Salt’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, uygulanan protokolleri ve hayata geçirilen çalışmaları anlattılar.

Yaptığı sunumda virüsün her insanda farklı tepkiler verdiğini ve bu nedenle belirli bir tedavi protokolünden bahsetmenin zor olduğunu söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Salt, aşı olunmasının COVID-19 ile mücadelede önemli bir etken olduğunu belirtti. COVID-19 ile mücadeledeki en önemli etkenin enfeksiyonun yayılımının önlenmesine yönelik alınacak tedbirler olduğunu söyleyen Salt, hatırlatıcı doz aşıların uygulanmasının da önemine dikkat çekti.

KIRCAALİ BELEDİYE BAŞKANI HASAN AZİS’İ ZİYARET

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi ve Bulgaristanlı hekimleri bir araya getiren toplantı öncesinde Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile başkanlık makamında bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi heyetini Kırcaali’de ağırlamaktan her zaman büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Azis, toplantının bölge için bir ilk niteliği taşıdığını belirterek COVID-19 ile mücadeleye önemli katkı sunacağına olan inancını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.