DOLAR 32,5134 0.29%
EURO 34,6047 0.27%
ALTIN 2.496,100,54
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2045006-0,95%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini GERB-SDS’ye sundu

Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini GERB-SDS’ye sundu

ABONE OL
20 Nisan 2021 18:50
Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini GERB-SDS’ye sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev en büyük parlamenter güç olan GERB-SDS’ye hükümet kurma yetisini sundu. Başbakan adayı Daniel Mitov Meclisin desteğini alacak hükümet kurabilmek için 7 günlük süreye sahip olacak.

BNR’nin haberine göre; Cumhurbaşkanlık çıkışı gazetecilere açıklama yapan Daniel Mitov, GERB-SDS koalisyonunun “ideolojik olarak onlara yakın” olan “Demokratik Bulgaristan” ve “İma takav narod” parlamenter gruplarını resmi temaslara çağıracaklarını söyledi.

Mitov: “Bulgaristan siyasi hayatında ve Bulgaristan Parlamentosunda normal devletçilik konuşmasının ve olaylara ciddi yaklaşımın geri döneceğini umut ediyorum” dedi.

Diz kapağı ameliyatı geçiren ve hastanede tedavisi süren Boyko Borisov bu sabah GERB- SDS kabine taslağında yer alan bakanların isimlerini açıkladı. “Dani Mitov’u Başbakan görevine teklif ettim” diyen Borisov, şu isimleri de açıkladı:

Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı SDS lideri Rumen Hristov, Kültür Bakanı görevine Kalin Velöv, Turizm Bakanı için aday ise Lüben Dilov-sin. Bölgesel Kalkınma Bakanı Aleksandar İvanov, Tomislav Donçev yeniden AB fonlarından sorumlu olacak, Ekaterina Zaharieva diplomasinin başında kalacak.

Kabine taslağında diğer teklifler şöyle: Maliye Bakanı Kiril Ananiev, Sosyal Politika Bakanı Denitsa Saçeva, Tarım Bakanı Desislava Taneva, Adalet Bakanı Desislava Ahladova, Ekonomi Bakanı görevine Jeço Stankov, Enerji sektörünün başına Delyan Dobrev, Krasen Kralev- Spor Bakanı olarak teklif edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.