DOLAR 32,5816 0.28%
EURO 34,7341 -0.09%
ALTIN 2.499,380,62
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20275871,48%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da maske zorunlu oluyor

Bulgaristan’da maske zorunlu oluyor

ABONE OL
21 Ekim 2020 10:36
Bulgaristan’da maske zorunlu oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’un haberine göre; Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kostadin Angelov, Loveç (Lofça) şehrini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada dışarda maske takmanın perşembe gününden itibaren zorunlu olacağını bildirdi. Bakan, bunun için  emirname yayınlayacak.

Prof. Dr. Angelov, “Bugün uzmanlardan oluşan Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanlar Kurulu ve Epidemiyoloji Uzmanlar Kurulu ile bir araya geldik. Artıları ve eksilerini uzun uzadıya tartıştık. Tedbirlere sıkı sıkıya uyulursa, morbidite oranında bir azalma olmasını bekliyoruz. Diğer ülkelerde bu önlemin uygulandığını görüyorsunuz. Bulgaristan vatandaşlarına bir gün zaman tanıyarak maske alma fırsatı vereceğiz. Zaten her yerde yeterince maske var” dedi.

Bakan, “Durum aynı kalırsa, koruyucu ekipmanların kullanılması Kasım ayı sonuna kadar herkes için zorunlu olacak” diye belirtti.

Prof. Dr. Angelov, “Tüm uzmanlarla her hafta çevrimiçi toplantılar yapıyoruz. Trendde bir değişiklik olursa, uzmanlar kurulları arasında fikir birliğine varıldığı gün size hemen bildirileceğinden emin olun” diye belirtti.

Bakan, “Ana hedefimiz, koronavirüs ile enfekte olan Bulgaristan vatandaşlarının sayısını azaltmak, böylelikle daha az insanın hastaneye kaldırılması, dolayısıyla daha az insanın ölmesi. Bu önlemle Bulgar sağlık görevlilerini de koruduğumuzu söylememiz çok önemli, çünkü hastanelerde neler olduğunu görüyorsunuz” diye ekledi.

Karantina döneminin 14 günden 10 güne indirileceği bir emirname de çıkartılacak. Bu emrin de Perşembe günü itibariyle yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.