DOLAR 32,3737 0.16%
EURO 34,9798 -0.27%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.140,040,66%
BITCOIN 22727680,00%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da olağanüstü salgın durumunun bir ay daha uzatılması tavsiye edildi

Bulgaristan’da olağanüstü salgın durumunun bir ay daha uzatılması tavsiye edildi

ABONE OL
22 Nisan 2021 17:48
Bulgaristan’da olağanüstü salgın durumunun bir ay daha uzatılması tavsiye edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık yönetimlerinin olağan basın toplantısında konuşan müstafi Sağlık Bakanı Prof. Kostadin Angelov Bulgaristan’ın koronavirüs salgınının üçüncü dalgasından çıktığını duyurdu.”Şimdiye kadar aklımızla, uzmanlarımızın bilgisiyle ve disiplinle hareket ettik” dedi ve çok yakında Bulgaristan’ın birçok Avrupa ülkesinin ulaşamadığı sonuçlarla örnek ülke haline geleceğine emin olduğunu belitti.

BNR’nin haberine göre; Devlet Sağlık Başmüfettişi Doç. Angel Kunçev, şu anda tek bir kırmızı bölgenin bile olmadığını ve hastalanma oranının 100 bin kişi üzerinden 460 kişi, ölüm oranının ise 100 bin kişi üzerinden 23 kişi olduğunu bildirdi. Ülkemiz AB ülkeleri arasında 14 günlük hastalanma göstergesi açısından 14. yerde, ölüm oranı açısından ise 2. yerde kalmaya devam ediyor. Devlet Sağlık Başmüfettişi aşağıya yönlü Covid-19 vakaları eğrisinin artık hastaneye yatırılan ve ölüm vakaları için de geçerli olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı bu iyi sonuçların devam etmesi için iki koşulun yerine getirilmesi gerektiği görüşünde. Öncelikle aşılama hızının korunması yolu ile Mayıs ayında günde 50 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. İkinci koşul ise en geç Ağustos ayında sürü bağışıklığına ulaşana kadar salgın tedbirlerine uyulması olmakta. Prof. Kostadin Angelov “Janssen” aşısının kullanıp kullanılmayacağına, toplumdaki riskli grupları içine alan aşılama planının beşinci safhasının başlaması için yeşil koridorların açılıp açılmayacağına bugün karar verileceğini söyledi.

Ulusal Kriz Merkezi Başkanı General Ventsislav Mutafçiyski “İyi gidişata rağmen tedbiri elden bırakmamamız gerek” diye uyardı. Sözlerine göre Paskalya sonrası hastaneler koronavirüs hastalarıyla dolabilir. Bu nedenle tatil günlerinde salgın tedbirlerine uyulması çok önemli.

General Mutafçiyski hastaneye yatırılanların sayısındaki azalmanın “çok net” olmadığını ve yoğun bakım ünitelerinde uzun süre kalmanın “son derece endişe verici” olduğunu söyledi. Aynı zamanda Ulusal Kriz Merkezi Başkanı yaz aylarında hastalanma olaylarının azalacağına dair hiç bir garantinin olmadığını belirtti.

Hafta sonuna kadar Paskalya Bayramı ile ilgili alınacak tedbirlere karar verilecek. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde alınması gereken kararlardan birisi de, ülkemize girişte Covid-19’a karşı aşı belgesi mi, son altı ayda hastalığı geçirdiğine dair belge mi, yoksa negatif test sonucu mu istenileceğine ilişkin olmakta?

Sağlık yönetimleri olağanüstü salgın durumunun bir ay daha uzatılmasını ve Mayıs ayı sonuna kadar olmasını tavsiye etti. Devlet Sağlık Başmüfettişi Doç. Angel Kunçev konuyla ilgili öneri raporunu sundu. Müstafi Sağlık Bakanı “Yeni hükümetin kurulması durumunda, bu kararı değiştirebilirler” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.