DOLAR 32,5822 0.29%
EURO 34,7413 -0.11%
ALTIN 2.520,561,47
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1992222-0,51%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bulgaristan’da Türk lokantası hizmetleriyle örnek oldu

Bulgaristan’da Türk lokantası hizmetleriyle örnek oldu

ABONE OL
1 Aralık 2021 19:56
Bulgaristan’da Türk lokantası hizmetleriyle örnek oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da hizmet veren bir Türk lokantası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hijyen ve güvenlik kurallarına uyarak ayakta kalmayı başarırken, aldığı önlemlerle de sektörde örnek oldu.

Lokantanın sahibi Türkan Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın sürecinde aldıkları önlemler sayesinde, kriz dönemini 26 çalışandan hiçbirini işsiz bırakmadan geçirdiklerini söyledi.

Zorlu bir dönem geçirdiklerini ancak kurallara uyarak ve titiz davranarak ayakta kalabildiklerini vurgulayan Türker, çalışanlarla birlikte adeta bir aile olduklarını ifade etti.

Restoran ve otellerin, Kovid-19 salgınından en çok etkilenen işletmeler arasında bulunduğunu dile getiren Türker, şunları söyledi: “Devlet bize ‘Yarın itibarıyla çalışmıyorsunuz’ dediğinde, biz de ekipçe, ailece karar aldık. Hijyen kurallarına uyarak yemeklerimizi hazırlamaya başladık ve onları uygun şartlarda paketleyerek maske ve uygun kıyafetlerle evlere servis ettik.”

Türker, salgın döneminde sadece evlere paket servis yapmadıklarını belirterek, aynı zamanda Bulgaristan’da Kovid-19 salgınıyla ilgili birimleri olan hastanelerde çalışan sağlık çalışanlarına da yemek gönderdiklerini kaydetti.

Lokantasına giren tüm müşterilerin ellerini dezenfekte ettiklerini, çalışanların tamamının maske ve eldivenle hizmet verdiğini anlatan Türker, mutfakta da maksimum hijyen kuralları uygulandığını, belirli saatlerde ise havalandırma sisteminden virüsleri yok eden ozon terbiyesi yapıldığını aktardı.

Kaynak:( kircaalihaber.co

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.