DOLAR 32,5916 0.34%
EURO 34,8561 0.34%
ALTIN 2.495,340,45
BIST 9.637,171,18%
BITCOIN 21184354,84%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftçilere sulama için, kendi su kaynaklarını kullanmasını önerdi

Çiftçilere sulama için, kendi su kaynaklarını kullanmasını önerdi

ABONE OL
8 Ekim 2020 15:22
Çiftçilere sulama için, kendi su kaynaklarını kullanmasını önerdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’yer alan haber de, Teklif, çiftçileri şu anda mevcut olanlar dışındaki sulama kaynaklarını en uygun ve tam olarak kullanmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Belgede, izin belgesi yerine bir bildirim belgesi uygulanacağı sulama suyu hacminde bir artış öneriliyor. Bunun geçerli olduğu kişi kapsamı da genişleyecek. Şu anda yalnızca yerleşim yerlerinin sınırları içinde bulunan gayrimenkul sahipleri veya kullanıcıları, ücretsiz olarak su çıkarma hakkına sahip.

Teklif, kayıtlı çiftçilerin tarımsal amaçlar için günde 50 metreküpe kadar ücretsiz su çıkarma hakkına sahip olmasını öngörüyor. Önerilen miktarlar, tarla bitkileri, çok yıllık kültür bitkileri ve uçucu yağlı bitkilerin sulanması için ortalama normlara uygun. Ücretten muafiyet, çiftçilerin su çıkarma ve sulama tesislerinin modernizasyonu ve inşasına yatırım yapmasını sağlayacak.

Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği Danışma Kurulu toplantısında aralık ayında, “Bitkisel Ürünlerin Birincil Üretimiyle İlgili Tarımsal İşletmelerde Maddi Duran Varlıklara Yapılan Yatırımlar” başlıklı devlet yardım programı kapsamında proje teklif çağrısı açılmasının beklendiği anlaşıldı. Yeni teklif çağrısı çiftlik sahiplerinin büyük ilgisinden kaynaklanıyor.

Onlar, program kapsamında sağlanan fon kaynaklarıyla bitkisel ürünlerin birincil üretiminde ayırma, paketleme ve soğutma, depolamanın yanı sıra don ve doluya karşı koruma ekipmanları ve tesislerine yatırım yapıyor. Programın yararlanıcıları, tarımsal küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri ve tanınmış tarımsal üretici grupları ve örgütleri. Program kapsamında destek, yapılan yatırımların değerlendirilmesi için yapılan maliyetlerin bir kısmını karşılayacak bir sermaye sübvansiyonu şeklinde veriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.