DOLAR 32,5574 0.04%
EURO 35,0271 0.43%
ALTIN 2.421,78-0,04
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2096072-3,58%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Çocuk alerjisi konusunda internetteki yanlış bilgilere dikkat edilmeli”

“Çocuk alerjisi konusunda internetteki yanlış bilgilere dikkat edilmeli”

ABONE OL
28 Kasım 2022 16:27
“Çocuk alerjisi konusunda internetteki yanlış bilgilere dikkat edilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demirhan, AA muhabirine, Tekirdağ ve çevre illerden gelen hastaların tedavilerini sürdürdüklerini belirtti.

Son zamanlarda alerjik hastalıkların arttığını ifade eden Demirhan, “Çocuk alerji hastalığıyla ilgili vatandaşlarımız internet üzerinden bilgiler almaya çalışıyor. İnternetten alınan bu bilgiler bazen geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabiliyor. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün oldukça bu konuda çocuk alerji doktorlarına yönlendirmek gerekiyor. Vatandaşlarımızın doktora geldiğinde çocuklara tanı konularak gerekli tedaviler doğru şekilde uygulanıyor. Zamanında doğru tedavi uygulanması ile çocuklar sağlıklarına kavuşabiliyor.” dedi.

Demirhan, tedavi uyguladıktan sonra sağlığına kavuşarak hastaneden ayrılan çocukların, mutluluklarını belirtmek için çizdikleri resimleri kendisine getirdiğini ifade etti.

Şehir hastanesindeki çocuk alerjisi bölümüne Türkiye’nin birçok ilinden hasta geldiğini aktaran Demirhan, şunları kaydetti:

“Biz de elimizden geldiğince hastalara faydalı olmaya çalışıyoruz. Hastalar internetteki yanlış bilgilere bakıp ona göre hareket etmesin. Çocuklarında alerjik hastalık belirtisi olan kişiler mutlaka çocuklarını alerji uzmanlarına götürsün. Çocuklarda en doğru tedaviyi uygulayacak kişiler bu işin uzmanı doktorlardır. İnternette doğru bilgiler olduğu gibi birçok yanlış bilgi de var. Bilgilerin uzman tarafından değerlendirilip kullanılması gerekiyor. Bu yüzden hastalarımızın çok dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.