DOLAR 32,5393 0.16%
EURO 34,9590 -0.05%
ALTIN 2.457,810,90
BIST 9.875,451,63%
BITCOIN 20864981,08%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Coronavirüs bağlantılı vefatlar hakkında bildiri yayınladı

Coronavirüs bağlantılı vefatlar hakkında bildiri yayınladı

ABONE OL
18 Kasım 2020 16:56
Coronavirüs bağlantılı vefatlar hakkında bildiri yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Bulgaristan Müslümanları Diyaneti’nin ülkedeki Covid-19 bağlantılı vefatlar hakkında yayınladığı bildiri.

Saygıdeğer Müslümanlar,
Bulgaristan’da İslam dinine mensup Bulgaristan vatandaşlarının resmi temsilcisi olan Müslümanlar Diyaneti olarak artan covid-19 vakalarını endişeyle izliyoruz. Ülkemizdeki tüm Müslüman toplumunu, insanlık ve ülkemiz için bu zor dönemde bir kez daha sağduyulu ve tedbirli hareket etmeye davet ediyoruz.

Öte yandan, Başmüftülük, çeşitli yerleşim yerlerinden, cenaze işlemleri kapsamında Müslümanlara has olmayan uygulamalara ilişkin ihbarlar almaktadır. Pandeminin başlangıcında Yüksek İslam Şurasına bağlı Fetva Komisyonu, benzer durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği ve uygulamanın ne olacağını kesin olarak açıklayan bir görüş yayınladı. Bu konuda ki uygulamayı buradan bir kez daha tekrarlamak isteriz:

9. Fetva:

Fetva: ¹9

Koronavirüsten vefat eden kişi, hastaneden alındığı şekilde defnedilir. Plastik torba veya tabutun içine konulursa, naaş plastik torba veya tabuttan çıkarılmaz. Ona sadece teyemmüm edilir. Tüm bunlar, enfeksiyonun yayılmasını sınırlama ve hayatta olanların sağlıklarını koruma sorumluluğumuz olduğundan dolayıdır, ölen kişiye karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmediğimiz anlamına gelmez.

Yüce Allah Kuran’da şöyle buyurmaktadır; “Allah, herkesi ancak gücünün yettiği kadarıyla sınar” Ayrıca hayatın ve can sağlığının korunması, ölülerin yıkanmasından daha önceliklidir ki bu ayetlerde açıkça görülmektedir:

“Bir insanı kurtaran, tüm insanlığı kurtarmış gibi olur”

En iyisini Yüce Allah bilir! …

Ülkemizdeki tüm Müslümanlardan, Covid-19 nedeniyle vefat eden kardeşlerimizin cenazelerinin taşınması ve defnedilmesi sırasında meydana gelen usulsüzlükler ile Müslüman geleneklerine saygısızlık veya ihmalkarlık teşkil eden durumlarla karşılaşılması halinde yardım için en yakın Bölge Müftülüğüne başvurmalarını rica ediyoruz.

Müslümanlar diyaneti, ülkede ki tüm Bölge temsilcilikleriyle sevinçte de kederde de sizlerin yanındadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.