DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.452,700,69
BIST 9.884,611,73%
BITCOIN 20871460,47%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Corona’ya karşı yeni tedbirler alındı

Corona’ya karşı yeni tedbirler alındı

ABONE OL
28 Ekim 2020 15:20
Corona’ya karşı yeni tedbirler alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, İki hafta süreliğine lise okullarında ve üniversitelerde yüz yüze yapılan derslere ara veriliyor. Ders dışı aktivitelerin yanı sıra etüt dersleri, dil okulları ve eğitim merkezlerinin faaliyetleri de askıya alınıyor.
Seminerlere, sergilere ve diğer etkinliklere ancak 30 kişi katılabilir.
Tiyatro, sinema ve konser seyirci sayısı % 30’a düşürülüyor.

Kapalı ve açık yerlerde spor etkinlikleri seyircisiz yapılabilir. Uluslararası Sofia Open Tenis Turnuvası için seyircilerin iki koltuk arayla oturarak katılmasına bir istisna olarak izin veriliyor. Barlar, diskolar ve gece kulüpleri de iki hafta boyunca kapalı olacak. Restoranlarda bir masada maksimum 6 kişi oturabilir ve masalarda sandalyeler arası mesafe bir buçuk metre olmalı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kostadin Angelov, tedbirleri açıkladıktan sonra yeni kısıtlamaların neden uygulandığını da açıkladı. Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada koronavirüsün kümeler halinde değil, yaygın bir şekilde yayıldığı konusunda uyardı. Prof. Dr. Angelov, zor bir kışın bizi beklediğini ve sağlık sisteminin ayakta kalamama riskinin gerçek olduğunu ekledi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede ön saflarda yer alan hekimlerden de tepki geldi. Bulgaristan’ın en büyük acil servis hastanesi olan Sofya Pirogov Hastanesi Müdürü Prof. Dr. Asen Baltov, yeni tedbirleri hafif olarak nitelendirdi. Sofya Pirogov Hastanesi, Askeri Tıp Hastanesi, Sofya Sveta Anna İl Hastanesi ve Aleksandrovska Hastanesinde görevli hekimler, dün akşam saat 20.00’de hastanelerin önüne çıkarak ellerinde ışık tutarak insanları uyarılara kulak vermeye ve enfeksiyona karşı önlem almaya çağırdı. Krizin başlamasından aylar sonra sağlık görevlileri yorgunluğa rağmen iş başındalar. Onlar insanları sosyal mesafe, disiplin ve dezenfeksiyon olmak üzere üç temel kurala uymaya çağırdı.

Başbakan Boyko Borisov da koronavirüs salgını ile mücadelede ön saflarda yer alan hekimleri destekledi. Başbakan, dün gece sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ülkedeki her şeyin durdurulamayacağını ve durdurulmaması gerektiğini, ancak hastalığın yayılmasının sorumlu davranarak sınırlandırılabileceğini söyledi.

Borisov, ”Salgını daha kolay atlatmak bize bağlı. Bunu birlikte yapabileceğimizi bir kez kanıtladık. Bunu tekrar başarabiliriz!” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.