DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.245,360,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2117437-4,15%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı ile hükümet kurma istişareleri başladı

Cumhurbaşkanı ile hükümet kurma istişareleri başladı

ABONE OL
19 Nisan 2021 18:40
Cumhurbaşkanı ile hükümet kurma istişareleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 45. Halk Meclisi’nde temsil edilen siyasi güçler temsilcileriyle yeni hükümet kurma konusunda istişarelere başladı.

Radev en büyük meclis grubu GERB temsilcilerini kabul ederek, “Karmaşık güvenlik ortamı ve pandemi, sürdürülebilirlik planının zamanında sunulması etkili bir yönetim gerektiriyor. Aynı zamanda hükümet istifa etti, Başbakan izinli. Bir hükümet kurmak için operasyonel ve sorumlu adımların atılması gerek.” dedi

Grup başkanı Desislava Atanasova, “Sorumlu bir parti olarak, ilk siyasi güç olarak, bir an önce çalışmaya başlayabilecek bir kabine gösterme yükümlülüğümüzün olduğunu belirttik.” dedi.

BNR Türkçe’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Rumen Radev, parlamentodaki ikinci siyasi güç olan “İma takav narov” ile istişarelerde bulundu.

Radev, “Bulgaristan vatandaşlarının bakışları sizin üzerinize dikili. GERB, hükümet kurmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Siz, milletvekilleri, bunun olup olmayacağına karar vereceksiniz. GERB hükümeti kabul edilmezse, eğer sunulursa ve kabul edilmez ise, sorumluluk sizin üzerinzde. Rolünüz sorumludur, sizden beklentiler artacak.” dedi.

“İma takav narod” Başkan yardımcısı Toşko Yordanov, Cumhurbaşkanı Radev ile görüştükten sonra, partinin hükümeti kurma görevini aldıktan sonra niyetini açıklayacağını söyledi.

BSP Başkanı Kornelia Ninova, Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile istişarede, bizi danışmalar için ararlar ise, ikinci siyasi güç “İma takav narod”u destekleyeceğiz dedi.

Ninova, “Sosyal, ekonomik ve sağlık krizi nedeniyle istikrarlı bir hükümet kurmanın gerekli olduğuna inanıyoruz.” dedi. Ninova, “İma takav narod” hükümetinin dört şartla destekleneceğini de sözlerine ekledi – birincisi- ekonomik ve sağlık krizinin üstesinden gelmek için acil adımlar atmak, GERB yönetiminin revizyonunu başlatmak, toparlanma ve kalkınma için bir plan hazırlamak ve seçim mevzuatını değiştirmek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.