DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2068152-1,91%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı, Türkiye sınırında göçmen baskısına karşı önlemleri inceledi

Cumhurbaşkanı, Türkiye sınırında göçmen baskısına karşı önlemleri inceledi

ABONE OL
14 Ağustos 2021 13:19
Cumhurbaşkanı, Türkiye sınırında göçmen baskısına karşı önlemleri inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Türkiye sınırında göçmen baskısına karşı alındığı önlemleri yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Rumen Radev, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sınırda göçmen baskısı artıyor ve bu anlaşılabilir bir durum. Çünkü Taliban örgütü Afganistan’ın kontrolünü yeniden ele geçiriyor ve bu Avrupa için yeni bir göç krizi riskini beraberinde getiriyor” diye kaydetti.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı, “Pek çok lojistik faaliyete ihtiyaç var, tel örgünün birçok yerinde hasar var. Bunların giderilmesi gerekiyor. Aynı zamanda tel örgünün bulunduğu bölgede bitki örtüsü gür olduğu için sürekli bakım yapılması gereklidir. Kurulan entegre izleme sistemi bazı yerlerde çalışmıyor. Bütün bunlar iyileştirme, yenilenme gerektirir” dedi.

Radev’in ifadesine göre, bu sadece bölge valilerinin imkanlarıyla olmayacak, ortak çabalara da ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı, “Bu göç durumu daha da karmaşık hale gelmeye devam ederse, diğer planlar da devreye girecek, diğer güvenlik yapıları ile destekleme gibi. Bu taahhüdü üstlenebilmeleri için İçişleri Bakanlığına, Sınır Emniyeti Genel Müdürlüğüne yeterli fon sağlanmalıdır, ancak finansman sağlanması gerekir” diye belirtti.

Radev, “Tel örgü ve çitlerin yıkılmasına gelince, olayın savcılık tarafından araştırılmasını yıllardır bekliyoruz. Tel örgü inşaatına ilişkin hakikati bilmek istiyoruz”  dedi.

Sınır Emniyeti Genel Müdürü Başkomiser Deyan Mollov, “Polis operasyonunun aşamalarından biri olarak düzenlediğimiz kara sınırı hattı boyunca ek kuvvetlere ihtiyaç var. Şu anda Savunma Bakanlığının hiçbir çalışanı operasyona dahil değil” diye kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.