DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0949 -0.12%
ALTIN 2.298,420,93
BIST 9.054,222,81%
BITCOIN 22791750,57%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dimetoka’da Camii karşısına asılan İslam karşıtı afiş tedirgin etti

Dimetoka’da Camii karşısına asılan İslam karşıtı afiş tedirgin etti

ABONE OL
1 Şubat 2022 14:58
Dimetoka’da Camii karşısına asılan İslam karşıtı afiş tedirgin etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’ın Evros kentine bağlı Dimetoka’da yer alan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin karşısında kullanılmayan bir mekanın duvarına, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından “Evros’un İslamlaşması şimdi dursun!” yazılı provokatif bir afiş asıldı.

Millet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Dimetoka kasabasında bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii 2017 yılında çıkan yangında küle dönmüştü. 21 Mart Salı gününü 22 Mart Çarşamba’ya bağlayan gece geç saatlerde çıkan yangında caminin iç mekanı ve çatısı tamamen yanmıştı. Bir yandan yangınla ilgili şüpheler hafızalarda yerini korurken, diğer yandan aradan geçen yıllara rağmen restorasyon aşamasına geçilmediği görülmektedir.

Konuyla ilgili olarak azınlık basınına açıklamalarda bulunan Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır, afişin asıldığını 30 Ocak Pazar akşam saatlerinde fark ettiklerini ve bu durumun bölgede yaşayan herkesi tedirgin ettiğini söyledi. “Bölgemizde uzun yıllar Müslümanlar ve Hristiyanlar olarak huzur içinde, dinimizin emrettiği gibi yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz” diyen Macır, “Bugüne kadar ne Müslümanlar ne de Hristiyan komşularımız dinimize ve İslam’a yönelik hakaretlerde bulunmadı. Avrupa’nın birçok bölgesinde yükselmekte olan “İslamofobik” saldırılara hele hele bölgemizde asla yer yoktur. Bunun böyle bilinmesini isteriz. Biz İslam dini gereği tüm dinlere saygılıyız, dinimize yönelik aynı saygıyı diğer dinlere mensup insanlardan da bekliyoruz” görüşlerine yer verdi.

Dimetoka’da bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin restore edilerek ibadete açılması bölgedeki Müslümanların en büyük beklentisi. Ancak Yunanistan uzun yıllar türlü bahanelerle restorasyonu tamamlayamadı. 2017’de restorasyon çalışmaları sürerken çıkan yangın neticesinde caminin iç mekanı ve ahşap çatısı tamamen kül oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.