DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2077533-1,43%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’yı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’yı ziyaret etti.

ABONE OL
18 Haziran 2022 11:48
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’yı ziyaret etti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’yı ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, Belgrad’da ilk olarak Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexander Vuçiç tarafından kabul edildi ve görüşmelerinde çok iyi düzeydeki ikili ilişkilerimiz ile başta Ukrayna ve Bosna-Hersek olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Sırbistan’daki ikinci toplantısını ise Meclis Başkanı Ivica Daçiç’le yapan Bakan Çavuşoğlu, ilişkilerin parlamenter boyutunu daha da geliştireceğimizi vurguladı.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç’le biraraya gelen Bakan Çavuşoğlu ortak projeleri değerlendirdiklerini ve işbirliğini her alanda daha da derinleştireceğimizi kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan’da son olarak Sırp mevkidaşı Nikola Selakoviç ile bir görüşme gerçekleştirdi ve görüşmeyi müteakip ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Bakan Çavuşoğlu, ticaret hedefinin 5 milyar ABD Doları olduğunu, iki ülke vatandaşlarının kimlik kartı ibraz etmek suretiyle karşılıklı seyahatlerini mümkün kılacak anlaşmanın yakında imzalanacağını ve Niş’te Konsolosluk Ofisi açacağımızı bildirdi.

Ziyaret vesilesiyle Kültür Varlıklarının Yasadışı Trafiğiyle Mücadele Anlaşması da imzalandı.

KUZEY MAKEDONYA ZİYARETİ

Aynı gün Kuzey Makedonya’ya geçen Bakan Çavuşoğlu, ilk olarak ülkenin kültürel ve ekonomik zenginliğine önemli katkılarda bulunan Türk Toplumu’nun temsilcileriyle biraraya geldi ve ülkeler arasında dostluk köprüsü olan soydaşlarıN her zaman yanlarında olacaklarının altını çizdi.

Bakan Çavuşoğlu sonrasında Avrupa Parlamentosu üyesi İlhan Küçük’le Ohri’de biraraya geldi ve Avrupa için Demokratlar ve Liberaller Grubu Eşbaşkanı olarak seçilmesi vesilesiyle kendisini tebrik etti.

Bakan Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı Alexander Schallenberg’le ikili ilişkiler ve başta Ukrayna ile Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeleri değerlendirdikleri bir görüşme gerçekleştirdi.

Akabinde Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović ile ikili ilişkileri, Ukrayna ve Bosna-Hersek’teki son gelişmeleri değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, son olarak, Karadağ Başbakan Yardımcısı, Sermaye Yatırımları Bakanı ve Boşnak Partisi Başkanı Ervin İbrahimoviç’le görüşerek kendisini yeni görevi nedeniyle tebrik etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.