DOLAR 32,4857 -0.2%
EURO 34,9515 0.28%
ALTIN 2.435,990,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095101-0,58%
Edirne
19°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dört yaşındaki çocuklar için anaokulu zorunlu oldu

Dört yaşındaki çocuklar için anaokulu zorunlu oldu

ABONE OL
10 Eylül 2020 11:04
Dört yaşındaki çocuklar için anaokulu zorunlu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da Okul ve Okul Öncesi Eğitim Yasasında yapılan değişiklikler Ulusal Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Yasaya göre, dört yaşındaki çocuklar zorunlu okul öncesi eğitime tabi tutulacak.

Dört yaşındaki çocuklar için okul öncesi eğitim en geç 2023 yılına kadar zorunlu hale gelecek. Yasal değişikliklere göre, eğitimin uygulanması için belirli bir yerleşim yerinde gerekli şartlar sağlanmışsa, ki bu dört yaşındaki çocuklar için anaokullarında yeterli yer olması anlamına geliyor, orada okul öncesi zorunlu eğitim daha erken başlayabilir. Eğitim ve Bilim Bakanlığına göre, zorunlu anaokulu, ihtiyaçların erken entegrasyonu yoluyla öğrenme güçlüklerinin üstesinden gelinmesine yardımcı olacak, eksikliklerin birikmesini önleyecek ve daha sonra eğitim sistemindeki eksikliklerin giderilmesine yardımcı olacak.

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) bu konuda karamsar. Milletvekili İrena Atanasova, “Biz de tüm çocukların zorunlu eğitimin kapsamına alınmasına karşı değiliz. Ve haklı olarak zorunluluk getirmenin bir yolu olmadığına inanıyoruz ve 2023’e kadar gerekli koşulları yaratacağımızı söyleyemeyiz” dedi.

Birleşik Vatanseverler İttifakı milletvekili Milen Mihov, 4 yaşındaki çocuklar için anaokulun zorunlu olmasının, aile planlaması yapabilmeleri için Bulgar ailelerine gönül rahatlığı sağlayacak önemli bir sosyal araç olacağını belirtti.

Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev’in 4 yaşındaki çocuklar için anaokulun zorunlu hale getirilmesinin olumlu bir etkisi olacağını söyledi.

Bakan, ”Bu kilit önem arz ediyor. Cehaletin nesilden nesile yayılmasını önleyelim, tüm ülkeler bu yönde ilerliyor. Bu, eğitimle ilgilenmeyen ve ana dili Bulgarca olmayan ailelerden gelen çocukların büyük bir oranda olması göz önüne alındığında Bulgaristan için daha da önemli. Eğitim sisteminin bir sonraki aşamasında bu çocukları daha fazla kapsaması için onların anaokuluna erken kayıt yaptırılması kritik önem taşıyor” dedi.

www.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.