DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20781402,62%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eczacılık ürünlerinin imalatında zirvede

Eczacılık ürünlerinin imalatında zirvede

ABONE OL
6 Temmuz 2022 15:50
Eczacılık ürünlerinin imalatında zirvede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ TSO’dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ genelindeki firmaların başarısı ile gurur duyduğunu belirtti.

Katma değeri yüksek teknolojik yatırımlarla birlikte mevcut potansiyelin artacağına inandığını aktaran Günay, şunları kaydetti:

“Tekirdağ üretim deseni olarak Türkiye’de birçok önemli sanayi merkezini geride bırakarak yedinci sırada yer aldı. Sanayinin Liderleri Programı ile TOBB’a bağlı Odalar tarafından hazırlanan ve TOBB tarafından onaylanan sanayi kapasite raporlarının bir araya gelmesi ile oluşan içerisinde 90 binden fazla üreticinin makine parkı, üretim, hammadde ve iletişim bilgilerinin yer aldığı TOBB Sanayi Veritabanı’na kayıtlı verilerden derlenerek, yaklaşık 4 binden fazla ürün için veri analizleri gerçekleştiriliyor. Buna göre sanayide lider iller belirleniyor. Bu kanıtlarla birlikte Tekirdağ, ülkemizin üretim kapasitesinin ve çeşitliliğinin artmasında önemli rol oynamaktadır. Bizler bununla yetinmemeliyiz. Bu başarının kazanılmasında rol oynayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

“Sanayinin Liderleri Programı” kapsamında yapılan araştırma sonucuna göre, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatında Türkiye birincisi olan Tekirdağ, giyim eşyalarının imalatında ikinci, tekstil ürünlerinin imalatında üçüncü, 3 bin 926 ürün içerisinde bin 360 farklı ürün üretebilme kapasitesiyle yedinci oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.