DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075205-1,48%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Gözyaşlarıyla uğurlandı

ABONE OL
6 Kasım 2021 15:24
Gözyaşlarıyla uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren 42 yaşındaki İlknur Gökay Tuncel’in cenazesi, defnedildi.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi morgundan alınan Tuncel’in cenazesi, 19 yıldır görev yaptığı Lüleburgaz Belediyesi önüne getirildi.

Tuncel’in mesai arkadaşları ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, burada yaptığı açıklamada, çalışma arkadaşlarını kaybettikleri için hüzünlü olduklarını söyledi.

Bitmeyen kadın cinayetlerini, şiddetin her türlüsünü nefretle kınadıklarını ifade eden Gerenli, kadın cinayetlerine karşı artık susmayacaklarını dile getirdi.

4 Kasım Perşembe akşamı tüm Türkiye’nin derinden yaralandığını anlatan Gerenli, şöyle konuştu:

“Belediyemizin gülen yüzü, iyilik meleği İlknur arkadaşımız, bir erkek tarafından canavarca katledilerek yaşamdan koparıldı. Hep televizyonlarda gördüğümüz, üzüldüğümüz, ‘yeter’ diye haykırdığımız kadın cinayetleri bugün bizim de canımızı hayattan aldı. Artık kelimeler tükendi. Kadına karşı şiddet artık son bulsun. İlknur ve onun gibi hayatının baharında, erkekler tarafından yaşamdan koparılan kadınları artık koruyalım. Biz İlknur’umuzu koruyamadık.”

Ailelere seslenen Gerenli, “Ne olursunuz özellikle erkek çocuklarınızı sevgiyle, kadın ve erkeğin eşit olduğu bilinciyle yetiştirin. Geçmişte ‘Benim oğluma en iyisi layık’, ‘Aslan oğlum’, ‘Erkektir ne yaparsa yeridir’ zihniyetiyle yetiştirdiğiniz çocuklar büyüdüğünde İlknur ve hayatının baharında nice kadını yaşamdan koparıyor. Sizin ‘Aslan oğlum’ diye ataerkil zihniyetle yetiştirdiğiniz çocuklar kendisinin kadınlar üzerinde hakkı olduğunu düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

Duaların ardından Tuncel’in cenazesi cenaze aracı ile Sokullu Mehmet Paşa Cami’ne götürüldü.

Belediye çalışanları ve vatandaşlar “Kadın cinayetine son” yazılı pankart ile “İsyandayız”, “yaşamak istiyoruz” yazılı döviz taşıdı.

Camideki törende Tuncel’in eşi Caner Tuncel, babası Recep Gökay taziyeleri kabul etti.

İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Tuncel’in cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada Tuncel’in annesi Nevin Gökay’a yakınları tarafından üç gündür ulaşılamadığı öğrenildi.

Törene Tuncel’in yakınları, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce de katıldı.

Olay

Lüleburgaz Belediyesinde çalışan İlknur Gökay Tuncel (42), Fatih Caddesi’nde yürüyerek evine giderken önceden tanıştığı Selçuk G’nin (44) bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından kendisini de bıçaklayan Selçuk G’nin Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.