DOLAR 32,4824 -0.06%
EURO 34,8201 -0.55%
ALTIN 2.437,550,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075343-1,24%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hastanelerin, hastaları reddetme hakkı yok”

“Hastanelerin, hastaları reddetme hakkı yok”

ABONE OL
5 Kasım 2020 14:54
“Hastanelerin, hastaları reddetme hakkı yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Madjarov, “Hastanelere girersek bunun bir kaos meselesi olmadığını ve hastanelerin gerçekten dopdolu olduklarını göreceğiz. COVID-19 servislerinde çalışan meslektaşlarımız hastalarla yoğun çalışmaktan bunalmış durumda” diye kaydetti.

Bir hastanın hastaneye kaldırılıp kaldırılmayacağına Acil Servis ekibi karar veriyor. Bulgar Hekimler Birliği Başkanı, “Hastanelerin hastaları reddetme hakkı yok” dedi ve hekimlerin Hipokrat Andı içtiklerine işaret etti.

Madjarov, “Her hastanede oksijen cihazı vardır ve hasta en azından cihaza bağlanmalı. Bir Acil Servis doktoru hastayı getirmeye karar verirse, hastanenin onu kabul etmesi gerekiyor. Birileri durumdan muaf olduğunu ve istediklerini yapabileceklerini düşünüyor. Ancak durum böyle değil. Birinin sorumluluk alması gerekiyor” diye ifade etti.

Bulgar Hekimler Birliği Başkanı, hastanelerin sorumluluğunu Acil Sevisin üzerine atarak kesinlikle sorumluluktan kurtulma çabalarına son verilmesi gerektiğini söyledi. Madjarov, ayrıca hastaların yerinde muayene edilmesinin önemli olmasından dolayı hastanelerin önünde mobil test noktaları oluşturulmasını da desteklediğini ifade etti.

Bulgar Hekimler Birliği, aile hekimleri tarafından ve Acil Servislerde kullanılabilecek hızlı antijen testlerinin kullanımını da desteklemekte. Madjarov, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bu testlerden elde edilen sonuçların nihai olarak kabul edildiğini ve sisteme kaydedildiğini, ancak Avrupa’da durumun böyle olmadığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.