DOLAR 32,5916 0.34%
EURO 34,8561 0.34%
ALTIN 2.495,340,45
BIST 9.637,171,18%
BITCOIN 21184354,84%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hem misafirlerini, hemde çalışanlarını koruyorlar

Hem misafirlerini, hemde çalışanlarını koruyorlar

ABONE OL
25 Aralık 2020 11:22
Hem misafirlerini, hemde çalışanlarını koruyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Avrupa Otelciler ve Restorancılar Birliği’nin Bulgaristan’dan tam tek üyesi olan Bulgaristan Otelciler ve Restorancılar Birliği (BHRA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk kez bazı otellerin sunduğu Noel ve Yılbaşı paketleri, güvenli koşulları sağlamak için hem misafirleri hem de çalışanları için ücretsiz hızlı koronavirüs testi içeriyor.

Odalarda yemek alanı oluşturma ve Noel süsleri yapma gibi başka yenilikçi öneriler ve uzaktan eğitim alan çocuklar için bir öğretmenden yardım alma gibi hizmetler de öneriliyor.

Bu yıl en yaygın uygulama, ön ödeme almadan tatiller için rezervasyon yaptırmak. Ancak böylece son ana kadar otel dolulukları belli olmayacak. Kutlama programları için yüksek fiyatlar karşısında otellerdeki restoranların kapasitesinin yüzde 50’sini kullanma zorunluluğu ek bir zorluk.

Sektörün ayrıca 2021’i karşılamadan iki saat önce saat 22.00’de kutlamayı nasıl durduracağına karar vermesi gerekecek.

En güçlü kazançlar elde ettikleri yılın aylarından birinde kapatılan konaklama yerleri dışındaki restoranlar daha da zor durumda ve genellikle en çok müşteri ve kar elde ettikleri Noel ve Yılbaşı kutlama programları düzenleyemeyecekler.

Bazıları için tek faydalı adım, eve yemek servisi hizmeti sunmaları ve evlere ve ofislere yemek dağıtmaları. Pandemi bu sektörün bu kısmını güçlendirdi, ancak tüm şirketler bu hizmeti sunmak için gereklilikleri karşılayamıyor ve bu pazara giremiyor.

Örgüte göre, bu tür önlemlerin en kötü etkileri arasında sektördeki işletmeleri karşı karşıya getirmesi bulunuyor, çünkü kaçınılmaz olarak şu soru ortaya çıkıyor, otellerdeki ve otel dışındaki restoranlar arasındaki fark nedir ve neden bazıları çalışma fırsatına sahip olacakken diğerleri tamamen kapalı kalacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.