DOLAR 32,3375 0.16%
EURO 35,1869 -0.03%
ALTIN 2.242,37-0,03
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2108839-4,83%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HÖH, Cumhurbaşkanı adayı gösterecek

HÖH, Cumhurbaşkanı adayı gösterecek

ABONE OL
8 Ekim 2021 18:44
HÖH, Cumhurbaşkanı adayı gösterecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Merkez Kurulunun çevrimiçi toplantısında aldığı karara göre, HÖH Merkez Yürütme Kurulu, partinin Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarını belirleyecek, onaylayacak ve Merkez Seçim Komisyonuna kaydını yaptıracak. Toplantıda 14 Kasım 2021 seçimleri için milletvekili adayı gösterme kriterleri ve prosedürü onaylandı.

Aday gösterme kriterleri arasında adayların HÖH’ün ve liberalizm fikirlerini paylaşan, kamu otoritesine sahip seçilme şansı olan bir kişiler olması yer alıyor.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; Toplantıda illere göre mevcut siyasi durumun bir analizi yapıldı ve ülke yasalarının ve Cumhuriyet Anayasasının her türlü ihlalini şiddetle kınayan bir bildiri kabul edildi.

Bildirinin tam metni şöyle:

HÖH Merkez Kurulu, ülkenin Anayasası ve yasalarının her türlü ihlalinin yanı sıra uluslararası anlaşmalarla korunan vatandaşların medeni ve siyasi haklarının ihlalini şiddetle kınar ve devletin baskı aygıtının Cumhurbaşkanı ve bakanları tarafından seçim öncesi amaçlar için kullanılmasına izin vermeyeceği konusunda uyarıyor.

Önceki seçimlerde Cumhurbaşkanı’nın İçişleri Bakanı Boyko Raşkov seçim kampanyasında aktif rol aldı ve komünist rejimin yöntemlerini kullanarak 20. yüzyıl tarihinin en korkunç bölümünü hatırlattı.

Parti aktivistleri, köy muhtarları veya belediye çalışanları gibi HÖH’nin üyeleri ve destekçileri, yoğun olarak sürekli polis tacizine maruz kaldı, ülke yasaları ihlal edilerek aramalar, tutuklamalar yapıldı. Polis memurları, insanları, seçim kampanyasına ve etkinliklerine aktif olarak katılmalarının ana görevleri olduğu halde seçim kampanyasına katılmayacakları, seçim materyalleri dağıtmayacaklarına dair protokoller imzalamaya zorladı. Seçimlerin düzenlenmesinde asli görevlerini yerine getirmeleri engellenen belediye çalışanları için de durum absürttü.

Amaç, onları temel insani, medeni ve siyasi haklardan mahrum bırakarak sindirmek, aşağılamak ve insan onurunu ayaklar altına almaktı.

HÖH, konuyu Avrupa Birliği’ndeki yetkili makamlara havale etti ve her bir olayın tarafsız ve bağımsız bir şekilde incelenmesinde ısrar edecektir.

HÖH, Bakan Raşkov’a sorular sordu ve yönergeler verdi, ancak kendisi cevap vermemeyi göze aldı. 46. Dönem Halk Meclisinde Bakandan herhangi bir cevap gelmemesine rağmen HÖH bu soruları 47. Dönem Halk Meclisinde de sormaya devam edecek ve Bakanın kendi sorumluluğunu üstlenmesini isteyecektir.

Çünkü ancak bu şekilde hepimiz demokrasiyi savunabiliriz. Ancak bu şekilde komünist rejimin sonsuza kadar gittiğini gösterebiliriz.

Sadece demokrasi bize özgürlük verebilir ve haklarımızı garanti edebilir.

Bu yüzden hepimiz demokrasiyi savunmaya çağrılıyoruz. Seçimler özgür, adil ve demokratik olmalıdır. Bulgaristan vatandaşlarının medeni ve siyasi hakları korunmalı ve güvence altına alınmalıdır.

HÖH, bu süreci yakından izleyecek ve ne Rumen Radev’in ne de Boyko Raşkov’un ülkenin Anayasasını ve yasalarını ihlal etmesine izin vermeyecektir.

Tüm Bulgaristan vatandaşlarını cesur olmaya ve kendini unutan bakanların kanunsuzluğuna ve keyfiliğine açıkça karşı çıkmaya çağırıyoruz. Demokrasi her birimize bağlı ve ülkemizin geleceğinden sorumlu olmalıyız.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.