DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.279,770,11
BIST 9.022,422,45%
BITCOIN 22795021,27%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hukuk mücadelesini kazandı

Hukuk mücadelesini kazandı

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:35
Hukuk mücadelesini kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, sendika üyesi Turan Şallı’nın, sosyal medyada yaptığı yorum nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Edirne Kırkpınar Spor Lisesindeki görevinden alınarak Havsa ilçesine görevlendirilmesiyle nedeniyle verdiği hukuk mücadelesini kazandığını söyledi.

Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, sendika üyesi Turan Şallı’nın Edirne İdare Mahkemesi’nde sonuçlanan davasına yönelik açıklamada bulundu.

“ŞALLI EDİRNE KIRKPINAR SPOR LİSESİ’NE GERİ DÖNDÜ”

11 ay sonra hukuk mücadelesini kazanan Turan Şallı’nın görevine geri döndüğünü söyleyen Eğitim İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar “Eğitim İş Edirne Şubesi üyesi Turan Şallı, geçen yıl AK Parti İl Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara yaptığı yorumlar sebebiyle hem disiplin cezası hem idari ceza almıştı. Turan Şallı, 11 ay önce idari ceza olarak kadrosunun bulunduğu Edirne Kırkpınar Spor Lisesinden Havsa İlçesine haksız hukuksuz yere keyfi bir kararla adeta sürgün edilmişti.  Turan Şallı, aynı zamanda Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı olması dolayısıyla görevi gereği ve sosyal sorumluluk anlayışı ile gündemdeki olaylara dair yorumlarını hakaret içermeden dile getirmesine rağmen soruşturma geçirmiş haksızlığa uğramış ve ceza almıştı. Turan Şallı’ya verilen bu cezaların haksız ve hukuksuz olduğunu ortaya koymak için Eğitim İş Edirne Şubesi olarak üyemizin her zaman yanında olduk. Edirne İdare Mahkemesinde açılan dava Nisan ayında sonuçlandı ve İdare Mahkemesi, Turan Şallı’ya verilen haksız hukuksuz yere verilen sürgün cezasını iptal etti. Turan Şallı, Edirne Kırkpınar Spor Lisesindeki görevine geri döndü” dedi

“KAMUOYUNA MESAJ”

Zobar “Edirne İdare Mahkemesi’nin, Turan Şallı’ya verilen sürgün kararının iptali ile kamuoyuna “İdarenin takdir ve değerlendirme alanlarında yapılan işlemlerde hukukun en geçerli sebeplerinin olmasının zorunlu  olduğunu,  idari işlemlerin nesnel hukuk kurallarınca belirlenmiş bir sebebe dayandırılmak zorunda olması gerekliliğini, somut deliller ortaya konulmadan naklen atamaların keyfi cezalandırma yöntemi olarak kullanılmaması gerektiği, idareye verilen takdir yetkisinin kamu yararı ve hizmet gerekleri dışında kullanılamayacağını” mesajını verdiğini söyledi.

“TURAN ŞALLI’YA HOŞGELDİN DİYORUZ”

Eğitim İş Edirne Şubesi üyesi Turan Şallı’nın aralarına dönmesinden mutluluk duyduklarını kaydeden Zobar “Eğitim İş Edirne Şubesi olarak üyemiz ve Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı’ya Edirne’ye tekrar hoş geldin diyoruz. Üyemiz Turan Şallı’nın uğradığı haksız hukuksuz sürgün kararı karşısında Eğitim İş olarak her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kendisini yeniden aramıza görmekten mutluluk duyuyoruz.  Eğitim İş Edirne Şubesi olarak bu olayların bir daha yaşanmamasını, yaşanacak her türlü sıkıntıda üyelerimizin yanında olmaya ve mücadeleye hep birlikte devam edeceğimizi belirtiyoruz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.