DOLAR 32,3328 0.15%
EURO 35,1912 0%
ALTIN 2.241,54-0,08
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2098380-5,03%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hükümet, Üç Deniz Girişimini desteklemek için elinden geleni yaptı”

“Hükümet, Üç Deniz Girişimini desteklemek için elinden geleni yaptı”

ABONE OL
21 Ekim 2020 16:21
“Hükümet, Üç Deniz Girişimini desteklemek için elinden geleni yaptı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Başbakan, daha Ağustos ayında Bled’de ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Boyce ile yaptığı görüşmede hükümetin girişime olan bağlılığını vurguladığını hatırlattı.

Borisov, “Ortaklarımız olan 11 Avrupa ülkesine Bulgaristan’ın hem finansman hem de projelerle girişime katılmaya tam olarak hazır olduğuna dair güvence verdik” diye ekledi. Başbakan, hükümetin 2 Eylül’de Bulgaristan’ın Üç Deniz Girişimi Yatırım Fonu’na 20 milyon euro ile katılmasına karar vermesinin ardından girişime finansal yatırımla katılan altıncı ülke olduğumuza dikkat çekti. Formatın Bulgaristan tarafından ulusal düzeyde koordinasyonu çok üst düzeyde. Bu görevi Başbakan Yardımcısı Ekaterina Zaharieva üstlendi.

Başbakan Borisov, “Bulgaristan, Dedeağaç’taki sıvılaştırılmış gaz terminalinin hisselerinin % 20’sini satın alarak bu girişim üzerinde zaten çalışmaya başladı. Şu anda Dedeağaç limanını ülkemizin doğalgaz iletim şebekesine bağlayan Güney-Kuzey gaz koridorunun inşası üzerinde tüm hızıyla çalışıyoruz ve bu koridor sayesinde gazı kuzeye, batıya her yöne taşıyabiliyoruz. Gaz depolarını hazırladık. Sıvılaştırılmış gaz için depoları genişletiyoruz” diye vurguladı. Başbakan, ”Burada sadece doğalgaz bağlantı hatlarından değil, otoyollar, demiryolları, tüm bölgenin internet bağlantısı, Ocak ayında faaliyete geçecek olan süper bilgisayardan bahsediyoruz” diye ekledi.

Borisov, “Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Estonya’ya ziyareti ve Bulgaristan’ın gelecek yıl girişime ev sahipliği yapması için kesinlikle gerekli olan her şeyi hazırladık. Dahası, Cumhurbaşkanı Radev’in Estonya’da bulunduğu o gün, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Keith Krach telefonla aradı ve bir kez daha teşekkür etti ve Bulgaristan’ın bu girişime tam desteğini ve bağlılığını bir kez daha teyit ettik” diye kaydetti ve Rosen Plevneliev’in bu girişime Bulgaristan’ın katılmasını sağlayan ilk Bulgaristan Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlattı.

Borisov, dün Cumhurbaşkanı Radev’in Tallinn’i ziyaret programının erken sonlandırılması ile ilgili, ”Devlet Milli Güvenlik Ajansına(DANS) ve Devlet İstihbarat Ajansına (DAR) hükümetin ve Cumhurbaşkanının eylemlerini engellemek ve Bulgaristan için çok önemli olan bir şeyi engellemek isteyen bu “iyi niyetlilerin” kimler olduğunu tespit etmeleri talimatını verdim” diye dikkat çekti.

Başbakan, yarından itibaren dışarda maske takma zorunluluğu getirilmesiyle ilgili, “Birisi karantina konusunu hafife almışsa, bu bizim sorunumuz değil” diye ekledi ve konuyla ilgili daha fazla spekülasyon yapılmayacağını umduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.