DOLAR 32,4931 -0.16%
EURO 34,9799 0.39%
ALTIN 2.432,350,39
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2101230-0,53%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İnsan sağlığına yönelik en büyük tehditlerden biri, aşıyı reddetmek”

“İnsan sağlığına yönelik en büyük tehditlerden biri, aşıyı reddetmek”

ABONE OL
7 Aralık 2020 16:15
“İnsan sağlığına yönelik en büyük tehditlerden biri, aşıyı reddetmek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, NOVA TV’nin Merhaba Bulgaristan programına konuk olan Bulgaristan Tabipler Birliği (BLS) Başkanı Dr. İvan Madjarov, “Dünya Sağlık Örgütü, bu pandemiden önce söyledi ve ben de aynı fikirdeyim ki, hava kirliliği, obezite ve hepimizin bildiği hastalıkların yanı sıra insan sağlığına yönelik en büyük tehditlerden birinin, nüfusun geniş kesimlerinin aşılamayı reddetmek olduğunu kabul ediyorum. Tarihe bir göz atarsak aşılar insanlığı birçok ciddi hastalıktan kurtarmıştır” diye izah etti.

Doktorun ifadesine göre, özellikle otorite sahibi kişiler tarafından verilen kişisel örnek çok önemli. Şu anda sağlık görevlilerinin yanı sıra politikacıların ve ünlülerin de aşının güvenli olduğunu göstermesi gerektiğini kabul eden Dr. Madjarov, teknik alanda birçok büyük başarının kaydedildiği bir dünyada yaşadığımızı vurguladı.

BLS Başkanı, “Modern insan biliminin her başarısından şüphe etmeye başlarsak, toplum olarak nereye gidiyoruz? Aşılar bu bilimin bir parçası. Ben şahsen aşı olacağım, hatta bunu yapmayı dört gözle bekliyorum. Aşı olmak ve önlem aldığınızı bilmek, herhangi bir zamanda enfekte olmayı beklemekten çok daha güven verici. Kesinlikle 50 yaşın üzerindeki herkes için böyle bir yaklaşım göstermesi çok daha mantıklı bir yol” diye izah etti.

Dr. Madjarov, aşı iyi saklanmazsa muhtemelen etkinliğini kaybedeceğine, ancak insanlar için tehlikeli olmayacağına inanıyor. Aşı saklama konusunu ülkemizde sağlık görevlilerinin karşılaşacağı en büyük zorluklardan biri olarak nitelendirdi. Doktorun ifadesine göre aşılama, bunun için belirlenen noktalarda yapılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.