DOLAR 32,4700 -0.06%
EURO 34,7196 -0.74%
ALTIN 2.432,90-0,12
BIST 9.909,881,99%
BITCOIN 20749790,70%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşaret dili eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi

İşaret dili eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi

ABONE OL
11 Ocak 2023 17:07
İşaret dili eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan kursta kamu personeli işaret dili eğitimi verildi.

Eğitimi tamamlayan 24 kursiyere İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen törenle sertifikaları teslim edildi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, konuşmasında Türkiye’de yaklaşık 3 milyon işitme ve konuşma engelli bireyin olduğunu belirtti.

Bu vatandaşların hayatın her alanında yer aldığını ifade eden Ekici, her sağlıklı birey gibi tüm hizmetlerden eşit yararlanma hakkı olduğunu söyledi.

İşitme ve konuşma engelli vatandaşların kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerinin daha hızlı yürütülebilmesi amacıyla sağlıklı iletişim kurulabilmesi için kamu personellerinin işaret dilini öğrendiğini anlatan Ekici, şöyle devam etti:

“Yolda, okulda, hastanede, işyerinde kısacası her alanda karşılaştığımız bu bireylerin ihtiyaçlarını anlayıp çözüm bulabilmek elzem hale gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızın onaylı kursumuz ile kamuda görev yapan personellerimize yönelik açılan kursumuz ile 24 kursiyerimiz kursu başarı ile tamamlayıp, sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Devletimizce engelli bireylerimize yönelik yaşam standartlarını kolaylaştırmaya ve yükseltmeye yönelik hizmetlerimiz sadece fiziki mekan planlamaları ile değil en önemli farkındalık olan iletişim alanında da artarak devam ediyor. Kursa katılarak belgelerini alan görevlilerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.