DOLAR 32,3214 0.21%
EURO 35,1413 0.01%
ALTIN 2.297,620,90
BIST 9.047,692,74%
BITCOIN 2295477-0,43%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşçilerin, Toplu Sözleşme sevinci

İşçilerin, Toplu Sözleşme sevinci

ABONE OL
3 Aralık 2020 12:24
İşçilerin, Toplu Sözleşme sevinci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzenlenen törene Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Arda Kolcular, Burcu Bölükbaşı, BEYA Personel Genel Müdürü Hasan İpek, Disk Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Şube Saymanı Barış Güne ve İş Yeri temsilcileri katıldı.

2 yıl olarak imzalanan Toplu sözleşmede, ilk yıl için işçilere sosyal haklar ve yevmiye iyileştirmesi ile yüzde 15 ila yüzde 30 arası zam, ikinci yıl için ise yüzde 15 oranında zam yapıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ‘’Ekonomik ve sosyal sıkıntılar içerisinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi uzlaşı biçiminde tamamladık. Gönül isterdi ki sizler için burada ki hakların daha da ötesinde bir sözleşme imzalamak. Ama içerisinden geçmekte olduğumuz süreç içerisinde, ekonomik koşulların ağırlığı ve buna bağlı olarak belediyemizin de bu zorlu ekonomik şartlardan etkilenmiş olması sözleşmemizi daha da iyi hale getirmemize engel oldu. Bu zor koşullara rağmen Kırklareli Belediyesi olarak tüm şartlarımızı zorlayarak, işçimizin yanında olduk. İşçilerimizin sosyal haklarını korumayı ve daha yukarıya çıkarmayı amaçladık. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önümüzde ki dönemlerde daha da iyi hakların olduğu sözleşmeye imza atarız’’ dedi.

Disk Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen’de yaptığı konuşmada, ‘’Sayın başkanımın da bahsettiği gibi dünya ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu sıkıntılı süreç içerisinde içimizi ısıtan bir an yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmemizi imzalayacağız.

Yaklaşık 2 yıl önce değerli başkanım ile birlikte bir toplu iş sözleşmesi imzalamıştık. Türkiye’de pek çok belediye başkanının yapamadığını gerçekleştirmiştik. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Ekonomik olarak dünya sıkıntıda, ülkemiz çok daha fazla sıkıntıda. Bu sebeple belediye kaynakları da maalesef sıkıntıda. Biz de karşılıklı önümüzde duran ekonomik şartları değerlendirerek ortak noktayı bulduk. Ben, bu şartlarda imzalanan toplu sözleşmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bölgemizde gerçekleştirdiğimiz toplu sözleşme görüşmelerimize de örnek olacaktır. Bu sözleşmeye katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından toplu sözleşme imzaları atıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.