DOLAR 32,5291 0.15%
EURO 34,7751 -0.06%
ALTIN 2.489,730,24
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20646173,25%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete savcılığa ifade verdi

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete savcılığa ifade verdi

ABONE OL
31 Mart 2021 11:36
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete savcılığa ifade verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin, hakkında yapılan bir şikayet üzerine İskeçe Savcılığı’na giderek ifade verdiği bildirildi.

milletgazetesi.gr’de yen alan habere göre; Sosyal medya hesaplarından konuyu duyuran İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, “Bugün yine bir şikayetin neticesinde savunmamızı vermeye gittik. Batı Trakya Müslüman Türkünden hain de terörist de çıkmaz. Biz hakkımızı demokratik yollarla elde etmek için mücadele ederiz. Birileri bıkmadan şikayet edecek. Bu adamın haddini bildirin diyecek. Bizler de yılmadan savunmalarımızı verip yola devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Konu hakkında İskeçe Müftülüğü’nden henüz detaylı açıklama yapılmadı. Ancak Müftü Ahmet Mete’nin açıklamasında Batı Trakya Müslüman Türklerinin haklarına ve demokratik yollarla müdacelesine vurgu yapması, kendisi hakkında yapılan şikayetin bu bağlamda olduğu anlaşılıyor.

Türk Azınlık mensupları sosyal medyada Müftü Mete’nin paylaşımına yorumlarıyla destek verdi.

Yunanistan’da Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın müftüleri, din görevlileri ve gazetecileri, basında ve sosyal medyada Azınlık ve hak ihlallerine ilişkin yorumlar nedeniyle Türk Azınlık karşıtlarının şikayetleriyle sıkça savcılığa çağrılarak ifade veriyorlar. Soruşturmalar neticesinde haklarında davalar açılıyor ve hapis cezalarına çarptırılarak adli baskılara maruz kalıyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.