DOLAR 32,4677 -0.06%
EURO 34,8463 -0.01%
ALTIN 2.500,390,66
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20883471,25%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadın güreşçiler şampiyonaya hazırlanıyor

Kadın güreşçiler şampiyonaya hazırlanıyor

ABONE OL
16 Nisan 2021 13:06
Kadın güreşçiler şampiyonaya hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Güreş Milli Takımı Sırbistan’da 12-20 Aralık tarihleri yapılması planlanan dünya güreş şampiyonası hazırlıklarını Edirne’de sürdürüyor. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da milli takım kampını ziyaret ederek kadın güreşçilerle bir araya geldi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 12-20 Aralık tarihleri arasında Sırbistan’da yapılması planlanan dünya güreş şampiyonasına Edirne’de hazırlanan kadın güreş milli takımını ziyaret etti.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selim Ak ile birlikte kampı ziyaret eden Başkan Aydın ilk olarak teknik heyetle toplantı yaparak takımın son durumu hakkında bilgi aldı.

Toplantının ardından güreşçilerle bir araya gelen Başkan Aydın kadın güreşçilerle bir süre sohbet etti.

Pandemiden dolayı sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade eden Başkan Musa Aydın “Pandemi süreci tüm branşları olduğu gibi Güreşi de yakından etkiledi. Dünya şampiyonası için UWW 12-20 Aralık tarihlerini belirledi. Bizler tüm sporcularımızı hem moral hem de fiziksel olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Artık teknik çalışmalarda yapmaya başladık. Çünkü tüm dünyada rakiplerimiz de teknik idmanlar yapıyor. Bizim onların gerisinde kalmamamız lazım” dedi. Kampları tek tek ziyaret ederek takımlarımız hakkında bilgiler aldığını belirten Aydın “Kadın güreşçilerimizin moral ve motivasyon olarak son derece iyi durumda olduklarını görmek beni mutlu etti. Tabii ki pandemi sürecinde ne olur ne biter bilinmez. Dünya şampiyonası için tarih verildi. Ancak o tarihlerde pandeminin durumu da önemli. Tek duamız biran evvel her şeyin normale dönmesi” dedi.

Teknik Direktör Efrahim Kahraman ise yaptığı açıklamada çalışmaların son derece iyi gittiğini belirterek, “Pandemi sürecinde sporcuları hazırlamak gerçekten çok zor. Daha

çok kuvvet çalışmaları yapmıştık. Ama tüm dünyada ki rakiplerimiz gibi bizlerde taktik idmanlarına geçiş yaptık. Her ne kadar dünya şampiyonası için tarih belirlenmiş olsa da bir belirsizlikte var. Çünkü virüs tehdidi ortadan kalmadı. Bu süreçte sporcuları psikolojik olarak hazırlamak bizleri zorluyor. Ama her şeye rağmen verimli bir kamp geçiriyoruz ”dedi. Daha önce Bolu, Edirne Niğde ve Antalya’da kamp yaptıklarını anlatan Kahraman, “Aralık ayında ki dünya şampiyonasına kadar tam olarak hazır olacağımıza inanıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.