DOLAR 32,6114 0.37%
EURO 34,8643 0.08%
ALTIN 2.513,681,19
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20392511,18%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karagözlü’de, zarar tespiti tamamlandı

Karagözlü’de, zarar tespiti tamamlandı

ABONE OL
19 Ocak 2021 15:44
Karagözlü’de, zarar tespiti tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, İlk andan itibaren belediyenin yetkili birimleri, Çevrecilik ve Acil Afet birimi, Temizlik işleri Mavromati(Karagözlü) köyünde iş makinalarıyla halkın ulaşımı ve evlerine güvenle dönmeleri için çalışma yapmaktadır. Ayrıca bu gün 15 Ocak Komotini (Gümülcine) Belediyesi Sosyal Hizmetler, Teknik İşler ve Ekonomi birimleri, Belediye Çevrecilik ve Acil Afet birimi koordinasyonu altında, evlerde ve yapılarda meydana gelen hasarları kayıt altına almıştır. İlk kayıtlar 13 Ocak’ta başlamıştır ancak bazı evlere 15 Ocak’ta ulaşılmıştır. 14 Ocak’ta 14 köy sakini tarafından tazminat dilekçesi yatırılmıştır. Tüm belgelerin toplanmasından sonra kurulan komisyon tarafından rapor hazırlanıp İç İşleri Bakanlığına gönderilecek ve devlet yetkililerinden, köy sakinlerine ekonomik destek talep edilecektir. Komotini (Gümülcine) Belediyesinin talebi üzerine Acil Afet Genel Sekreteri Vasilis Papageorgiou, Neo Sidirohori(Canbaz) Nahiyesini ve Mavromati (Karagözlü) köyünü acil afet bölgesi ilan etmiştir. Böylece tazminat yolu açılmıştır.

Ayrıca ilk günden itibaren Komotini (Gümülcine) Belediyesi ve yetkilileri, Mavromati(Karagözlü)’de zarar görmüş köy halkına acil ekonomik destek verme yönünde çalışmalar başlatmıştır.

Kızılhaç gönüllüleriyle birlikte Komotini (Gümülcine) Belediyesi yetkilileri afetzedeler için, Neo Sidirohori (Canbaz) kültür merkezinde ısıtmalı salon hazırlamıştır. Burada 12 yatak, mutfak ve WC mevcuttur. Evlerine dönmek için gerekli süreçte her gün 48 porsiyon yemek ve su dağıtılmaktadır. Ayrıca gönüllüler ve belediye ekipleri evlerde uzaklaştırılması gereken eşyaları temizlemektedir.

Belediye “Evlere Yardım” Birimi afetzedelere destek olup battaniye, giyecek ve ilaç yardımı yapmaktadır. Komotini (Gümülcine) Belediyesi çocuk yuvalarının yiyecek hazırlamada verdiği destekte büyük önem arz etmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.