DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059789-2,56%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Kat ile Juju’ raflarda

‘Kat ile Juju’ raflarda

ABONE OL
8 Aralık 2020 13:20
‘Kat ile Juju’ raflarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Küçük bir kız çocuğu ile büyük kırmızı bir kuşun dostluğu bize neler öğretebilir? İranlı Ödüllü animasyon yönetmeni Kataneh Vahdani’nin ilk kitabı ‘Kat ile Juju’, Kat adında utangaç bir kız ve Kat’ın kendisine inanmasına yardımcı olan Juju adında coşkulu bir kuşun yer aldığı yeni bir serinin ilk kitabı.
İlksatır Yayınevi etiketiyle Türkçe’ye çevrilen ‘Kat ile Juju’, her şeyi kendi yöntemleriyle yapan, çizgilerin hep içini boyayan, diğer çocuklarla konuşmaktan utanan Kat ile çizgilerin hep dışını boyayan, kocaman gülümsemesiyle her şeye farklı açıdan bakabilen Juju’nun hikâyesi… Birine eğlenceli gelen diğerini azıcık ürkütse de yine de arkadaş olmaktan mutlu bu ikilinin karşısına bir gün üşümüş, yapayalnız bir kuş çıkar. Kuşun, uçabilmek için Kat ve Juju’nun yardımına ihtiyacı vardır. Bu macerayla Kat, Juju’nun yardımıyla yavaş yavaş kendi gücünü ve nasıl bir arkadaş olabileceğini keşfederken kendine karşı da her zaman dürüst davranmayı öğrenir.

GELİŞİMİ TEŞVİK EDİYOR

Yepyeni serinin bu ilk kitabında farklılığın, cesaret bulmanın ve arkadaşlığın önemini Kat ve Juju’nun maceralarına ortak olarak öğreniyoruz. Kat ve Juju’nun hikâyesi bize, cesaretin sadece büyük olaylar karşısında gösterilmediğini, her gün yüzlerce küçük anın da cesaret gerektirdiğini anlatıyor.

Kitap, farklı olmanın değerini ve faydasını pekiştirirken, kişisel gelişimi de teşvik ediyor.

Kitabın Adı: Kat ile Juju
Kategori: Okul Öncesi
Yazan ve resimleyen: Kataneh Vahdani
Çevirmen: Sema Günaydın Çınar
Tür: Resimli Öykü
Yaş Grubu: 3 +
Sayfa: 44
Grafik Uygulama: Gelengül Erkara
Fiyatı: 39.90 TL

Kataneh Vahdani Hakkında

Yönetmen, hikâye anlatıcısı, animasyon yaratıcısı olan ve üniversitelerde ders veren Kataneh Vahdani, İran’da doğdu. Yaşamını ABD’de sürdüren Vahdani, ilk olarak Matematik alanında lisansını tamamladıktan sonra California Institute of the Arts’a kayıt oldu. Burada yedi yıl boyunca Animasyon eğitimi alarak yüksek lisans derecesi kazandı. Daha sonra eğitimine Paris’te devam eden Vahdani’nin animasyon filmleri Sundance Film Festivali ve New York Uluslararası Film Festivali’nin de dâhil olduğu birçok festivalde gösterildi, ödüller kazandı. Uzun yıllar Walt Disney Animasyon Stüdyoları’nda Hikâye Departmanı’nda çalıştı. CalArts and College of the Canyons’ta Hikâye, Tasarım ve Animasyon dersleri verdi. Şu anda animasyon türü filmlerde yönetmenlik yapmaya devam eden Vahdani, aynı zamanda İlksatır Yayınevi etiketiyle Türkçe’ye de çevrilen “Kat and Juju” ile ilk resimli kitabını yayınladı.

İlksatır Yayınevi Hakkında

2019 yılında ‘Ve ilk sözcüklerin heyecanı düşer İLKSATIR’a’ sloganıyla yayın hayatına başlayan İLKSATIR Yayınevi psikoloji, kişisel gelişim ve çocuk kitaplarının yanı sıra birçok alanda yeni yayınların okuyucularla buluşmasını sağlıyor. Eğitimler, atölyeler ve dijital platformlardaki interaktif çalışmalarıyla da hem okuyucularının hem de yazarlarının yanında yer alıyor.
Bahar Şen Kazancı – Kurucu: İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar boyunca edindiği yayıncılık tecrübesinin ardından İLKSATIR’ı kuran Bahar Şen Kazancı yönetim danışmanlığı, koçluk, eğitim ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda KA.DER’in (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Genel Sekreter görevini yürüten Şen Kazancı, TEGEP (Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği) üyesidir.
Begüm Kaya – Genel Koordinatör: İtalya’da aldığı opera eğitimin ardından sanat ve yöneticilik alanında pek çok başarılı çalışmada görev almıştır. Begüm Kaya kurulduğu ilk günden bu yana da İlksatır Yayınevi’nin Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.