DOLAR 32,5925 0.32%
EURO 34,6801 -0.19%
ALTIN 2.525,491,67
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1961119-2,01%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Kaval beni, kendime ve kainata bağlıyor”

“Kaval beni, kendime ve kainata bağlıyor”

ABONE OL
11 Aralık 2020 13:11
“Kaval beni, kendime ve kainata bağlıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Nedyalko Nedyalkov’u geleneksel bir halk müziği sanatçısı olarak tanıtamayız. Sahne becerilerini, antik halk müziğinden, Rönesans, Barok ve Klasik müziğinden, XXI.Yüzyılda yaratılan caza kadar inanılmaz bir stil ve tür çeşitliliğine taşıdı.

Geleneksel müziğe olağanüstü bağlılığı, aile ortamından kaynaklanmaktadır. Haskovo şehrinde doğdu ve ilk öğretmeni babasıydı. Daha sonra Nedyalko, Shiroka Lıka okulunu, Plovdiv –  “Prof. Asen Diamandiev” – akademisini bitirdi. Okul ve öğrenci yıllarında ulusal yarışmalarda ve Stambolovo’daki ünlü yarışmada altın madalya kazandı. 1996’dan beri Bulgar Ulusal Radyosu Halk Müziği orkestrasında yer aldı. Uluslararası projelerde dünyaca ünlü müzisyenlerle ortak olma şansı oldu Norveçli meslektaşlarıyla Farmers Market,  River Dance gösterisine katıldı.

2009’da Jordi Saval’dan dünyanın dört bir yanından sanatçıları bir araya getiren Hesperion 21 topluluğuna katılma daveti aldı. 2011 yılında Saval ve topluluğun projelerinden biri olan Dinastia Borgia, küçük antika topluluk kategorisinde prestijli Grammy Ödülü’nü kazandı.Bize şunları anlattı:

“Ben müzikte farklı tarzlara ve yönlere kendi içsel duygularıma ve inancıma dayanarak yürüyorum,bu yolu takip ediyorum ve böylece müziğin farklı imgelerini sunuyorum. Her şeyi kendi gidişatına bırakıyorum. Asla hırsla yaklaşmam, kalbimin işaretlerini  bekliyorum. Ve tabi ki her şey çok çalışmanın ve saatlerce çalmanın sonucudur. Bir müzisyen tüm hayatı boyunca çalışır. Yetenek tek başına yeterli değil. Yeni müzisyenlerle her buluşma sizi zenginleştirir ve sizi yeni yollara, yeni ışıklara götürür. Bu, 11 yıl önce Jordi Saval ile tanıştığımda oldu. Bir profesyonel ve bir insan olarak gelişimimde olağanüstü bir rol oynadı. Jordi’nin müzik, tarih, din alanında geniş ve derin bilgisi var, 5 dili akıcı bir şekilde konuşuyor.”

Ortak çalışmamız sayesinde New York, Berlin, Viyana, Lüksemburg Filarmoni Orkestraları ile çalıştım.  Güney Çin, Makao, Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar konserlere katıldım. Bir projemiz var: “Yaşam döngüleri. Balkanlar – kan ve bal”.

Bu projeyi önümüzdeki yıl Carnegie Hall’da sunacağız. Kaval benim için kendimle ve evrenle iletişim kurduğum bir enstrümandır.

Nedyalko Nedyalkov aynı zamanda bestecidir. Belçika, Yunanistan, İsviçre, ABD ve Bulgaristan’da Bulgar ve Balkan müziği konulu yaz seminerlerinde ders veriyor.

Nedyalko Nedyalkov 2018 yılında Yılın Müzisyeni ödülünü aldı.  Bulgar kültürüne katkılarından dolayı ve 50. Yıl dönümü dolayısıyla  “Altın rozet” ödülüne layık görüldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.