DOLAR 32,5995 0.35%
EURO 34,8137 0.16%
ALTIN 2.508,911,00
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20977212,61%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Koronavirüs salgınına karşı önlemler arttırılacak”

“Koronavirüs salgınına karşı önlemler arttırılacak”

ABONE OL
5 Kasım 2020 16:40
“Koronavirüs salgınına karşı önlemler arttırılacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Sağlık Bakanlığında yapılan haftalık basın toplantısında konuşan Devlet Sağlık Müfettişliği Müdürü Doç. Angel Kunçev:”Şu an koronavirüs krizinin tüm yükünü hastaneelr kaldırıyor” dedi. 100 bin kişiye 120 hasta durumunda belirlenen “kırmızı risk bölgesi” dışında sadece üç il kaldı- Dobriç, Vidin ve Silistra.” Yönetimin iyimserliğini paylaşmıyorum. Virüs bu tempoyla devam ederse, yeni tedbirler almadan önünü kesemeyiz” diyen Kunçev, yeni, daha sıkı önlemlerin uygulanmasını teklif etti.

Saat 8 ile 10 arasında market ve pazarların sadece 65 yaş üstü olanlara hizmet vermesi, bu saatlerde başka yaş grubundan müşterilerin alınmaması teklif edildi. Krizin ilk dalgasında da bu tedbir alınmıştı.

Ofislere çalışanların en fazla yarısının gelmesi; restoran ve kafelerin çalışma saatlerinin kısıtlanması; ders dışı çalışmaların iptal edilmesi; Tıp bölümleri dışında bütün üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi sunulan tekliflerden bazıları.

Sağlık çalışanlarınıni doktor ve hemşirelerin karantinanın 3. gününde negative PCR testi verdiklerinde ve belirti  ile komplikasyonları olmadığı durumlarda, karantinaya alınmamaları önerildi.

Sağlık Bakanı Kostadin Angelov: “Salgının olağanüstü ciddi evresine giriyoruz. Şenlik zamanı değil” dedi. Kapalı alanlarda maske taşımanın hayat kurtaran önlem olduğunu vurgulayan bakan,  halka yolculuklardan ve bir araya toplanmaktan vazgeçmeleri çağrısı iletti.

Son iki günde yeni vakaların sayısı 8000’i geçti ve toplan taşıyıcıların sayısı 64 591’e ulaştı. 3191 kişi hastanelerde yatıyor. Onlardan 239’u ise yoğun bakımarda koronavirüsle hayat mücadelesi veriyor.

Sağlık Bakanı: “Koronavirüse yakalandığını düşünen ve doktora ihtiyacı olan herkes, her hastaneden yardım isteyebilir ve her hastane ona gereken yardımı yapmak zorundadır” dedi.

Bölge Sağlık Müfettişliğinin talimatlarını kontrol etmek üzere, İçişleri Bakanlığı polislerinin de katılacağı açıklandı.

Angel Kunçev, 14 günlük vakalar tablosunu değerlendirirken, 100 bin kişiye 388 koronavirüs vakası düştüğünü,100 bin kişide 5 kişinin öldüğünün söyledi. Bulgaristan koronavirüse bulaşanlar oranında Avrupa’da 17. ölüm oranında ise 10. yerde bulunuyor.

Sağlık Bakanı Kostadin Angelov, vatandaşların çok geç doktora başvurduklarını belirtti ve bu yüzden salgında daha çok genç kişinin etkilenmeye başladığını bildirdi. Bakan, zamanında doktora gitmedikleri için durumu kötüleşen ve hayatını kaybeden gençlerin sayısında artış olduğunu itiraf etti.

Angelov, evde tek başına tedavi yerine, sıcaklık, öksürük, tat ve koku kaybı durumlarında hemen aile hekimlerini aramalarını istedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.