DOLAR 32,5559 0.04%
EURO 34,9970 0.36%
ALTIN 2.425,460,10
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2087584-4,10%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KOSOVA, BAĞIMSIZLIĞININ 13’ÜNCÜ YILINI KUTLUYOR

KOSOVA, BAĞIMSIZLIĞININ 13’ÜNCÜ YILINI KUTLUYOR

ABONE OL
18 Şubat 2021 12:36
KOSOVA, BAĞIMSIZLIĞININ 13’ÜNCÜ YILINI KUTLUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

kosovaport.com’un haberine göre; Kosova’nın bağımsızlığının 13’üncü yıl dönümü kutlamaları sabah saatlerinde Başbakanlık binası avlusundaki Kosova bayrağının göndere çekilmesi ile başladı. Kosova bayrağının göndere çekilmesi ardından, başta Cumhurbaşkanı Vekili Vjosa Osmani ve mevcut Başbakan Avdullah Hoti olmak üzere ülkenin üst düzey yetkilileri, Kosova’nın ilk Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova’nın mezarını ziyaret ettiler.

Kosova’nın bağımsızlığının 13’üncü yıl dönümü vesilesiyle merkezi tören ise başkent Priştine’deki Adem Jashari kışlasında  düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Vekili Vjosa Osmani ve mevcut Başbakan Avdullah Hoti himayesinde düzenlenen törene, çok sayıda yerli ve yabancı üst düzey yetkili katıldı.

Bağımsızlık töreni, Cumhurbaşkanı Vekili Vjosa Osmani’nin baş komutan sıfatıyla askeri kıtayı selamlaması ile başladı. Daha sonra, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askeri geçit töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Vekili Vjosa Osmani törende yaptığı konuşmada, “bu yıl hedefimiz Avrupa Birliği ve NATO üyeliğidir. Merhum Cumhurbaşkanı İbrahimi Rugova, Komutan Adem Jashari ve ülkesi için hayatını feda eden şehitlerimiz olmadan bağımsızlık sağlanamazdı. Ülkemiz, kırılmaz bir direniş gösteren şehitlerimizin kanını taşımaktadır. İzlediğimiz yol kolay değilde. Bu ülkenin hem kadınları hem de erkekleri bu yolda çok emek verdiler. Bu kutsal günü korumalıyız, çünkü anavatanınızdan daha asil bir aşk yoktur. Savaş yaşayan bir ülkeden, bugün başka ülkelerde barışa katkıda bulunmak için adımlar attığımız bir ülkeye dönüştük. FSK dünyanın en genç ordusudur ve tüm bu zaman boyunca FSK, NATO üyeliği hedefine ulaşmak için çalışmaktadır. Ülkenin kurumlar arası dayanışmaya ihtiyacı var” dedi.

Mevcut Başbakan Avdullah Hoti ise konuşmasında, “Bugün, kahramanlarımız sayesinde gerçeğe dünüşen bir hayalin 13. yılını kutluyoruz. Yıl dönümleri ülke için fedakarlık yapanları hatırlamak için özel zamanlardır. Bu gibi günler bize vatan sevgisinin ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Gücümüzü, Kosova’yı herkesin hayali olan bir ülkeye dönüştürmek adına çocuklarımıza verdiğimiz sözden alıyoruz. Kosova’nın bağımsızlığı bir hayalin gerçeğe dönüşmesidir. Ancak, Avrupa entegrasyon hedefleri üzerinde hala yapılması gereken işler vardır” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.