DOLAR 32,3384 0.17%
EURO 35,1838 -0.02%
ALTIN 2.247,420,19
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2125764-3,19%
Edirne
13°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kosova-Sırbistan hattında gerginlik artıyor

Kosova-Sırbistan hattında gerginlik artıyor

ABONE OL
27 Eylül 2021 13:23
Kosova-Sırbistan hattında gerginlik artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’nın Sırbistan plakalı araçları ülkeye sokmama ve bu araçlara geçici plakalar takma kararının ardından başlayan yeni gerginlik şiddetini artırıyor.

Balkan News’te yer alan habere göre; Kosova’nın kuzeyinde, sınıra yakın bir bölgede bulunan Yarinye’de altı gündür yol kapatma eylemi yapan Sırplar, Sırbistan Ordusu’na ait askeri uçakların sınırdaki “güç gösterisini” coşkuyla karşıladı.

Sırbistan medyası, uçakların sınır hattında uçuş gerçekleştirmesinin yanı sıra orduya ait çok sayıda tankın da sınıra yakın bölgelere konuşlandırıldığını öne sürdü.

Öte yandan, Kosova İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da kimliği belirsiz kişilerin ülkenin kuzeyindeki Zubin Potok’ta bulunan araç kayıt merkezinin kundaklandığı bildirildi.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, yaptığı açıklamada, yaşananlardan ötürü Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’i hedef aldı. Kurti, Kosova-Sırbistan çatışmasının Vucic’in istediği bir şey olduğunu belirterek, hükümet olarak Kosova içindeki Sırplar ile sürekli irtibat halinde olduklarını da ifade etti.

Kurti, iki ülke arasındaki gerilimin artması üzerine bu akşam acilen güvenlik konseyini toplama kararı aldı.

Kosova, kendisini hala bağımsız bir devlet olarak tanımayan Sırbistan’dan ülkeye giren araçlara mütekabiliyet esasına dayanarak geçici plaka uygulamasına geçen hafta başlamıştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.