DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21036970,13%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova’da Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Kosova’da Cumhuriyet Bayramı kutlaması

ABONE OL
30 Ekim 2021 17:44
Kosova’da Cumhuriyet Bayramı kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Yıldönümü, Büyükelçilik himayesinde başkent Priştine’de düzenlenen bir törenle kutlandı.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Türkiye’nin Kosova Büyükelçiliği resmi konutunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, pandemi önlemleri nedeniyle oldukça kısıtlı bir katılımla düzenlendi.

Törene, Başbakan Albin Kurti, Başbakan Yardımcısı Emilia Redzepi, KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, KDTP Milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, PDK Genel Başkanı Memli Krasniqi ve AAK Genel Başkanı Ramush Haradinaj’ın yanısıra iş dünyası ile  çeşitli kurum temsilcileri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve ardından Türkiye ve Kosova Milli Marşları’nın  çalınmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar, “Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünün sevinci ve gururuyla, Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bugünü borçlu olduğumuz ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Kosova’daki Türk toplumu, Türkiye ile Kosova arasındaki dostluğun ve kardeşliğin en değerli köprüsüdür. Sizler, Kosova’nın bağımsızlık sürecinde ve sonrasında, ülkenin kalkınması ve sıkıntılarının aşılmasına önemli katkılar sağladınız. Kosova kurumlarıyla ve Kosova’da yaşayan diğer topluluklarla bütünleştiniz. Kosova ile Türkiye arasında her alanda güçlenerek devam eden ilişkilere büyük değer katıyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Bayramı töreninde Başbakan Albin Kurti de bir konuşma yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.