DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075200-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova’da salgın önlemleri gevşetildi

Kosova’da salgın önlemleri gevşetildi

ABONE OL
5 Şubat 2022 12:14
Kosova’da salgın önlemleri gevşetildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova Hükümeti’nin, Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesi üzerine yürürlükteki  önlemlerin hafifletilmesini  onayladığını açıkladı.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Kosova Sağlık Bakanı Rifat Latifi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Kurti, “Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü’nün  verilerinde  vaka sayısında  her geçen gün bir düşüşün devam ettiği  görülüyor.” Dedi.

Önlemlerin etkisinin, alındıktan yaklaşık bir hafta sonra yansımaya başlamış  olacağını kaydeden Kurti,  şu ana kadar 40 bin  doz aşının yapıldığı aşılama çağrısına  vatandaşların  yanıt verdiğini söyledi.

Kosova’nın , diğer ülkelerden farklı olarak bu Covid-19’un yeni varyantını  önemli ölçüde daha kolay geçirmeye başladığını kaydeden  Kurti, ” salgının diğer dalgalarına göre hastaneye yatışlar yüzde 16 veya 5 kat daha az” ifadelerini kullandı.

Kosova’da ölüm oranının kişi başına diğer ülkelere göre daha düşük olduğunu da sözlerine ekleyen Başbakan Kurti,  önlemleri güncellemekle  tamamen rahatlayamayacağımızı vurguladı.

Kurti’ye göre kısıtlayıcı tedbirlerin etkisi, tedbirlerin uygulanmasından 1 hafta sonra gözlemlenebiliyor. Kurti, şu ana kadar 40 bin 3’üncü doz aşı yapıldığını da belirterek, “Kosova, Omicron varyantı dalgasını bölgede ve dünyadaki diğer ülkelere göre çok daha kolay geçmeyi başarıyor. Vaka sayısı şu anda zirveden yüzde 33 daha küçük” dedi.

Kosova Hükümeti’nin aldığı tedbirlerin Kosova’yı birçok sonuçtan kurtaracağını da sözlerine ekleyen Kurti, bugün Bakanlar Kurulu  toplantısında yeni tedbirlerin güncellendiğini ancak yeni tedbirlerin gevşeme yaşanmasının tedirgin verici olabileceğini vurguladı.

Dolayısıyla vatandaşlar için büyük bir rahatlama olmaması çağrısında bulunan Kurti, sokağa çıkma yasağının  00:00’dan  kadar 05:00’a kadar olmasının  önerildiğini kaydetti.

Ayrıca Kosova’ya iki aşı ile girişe izin verilmesi önerildi.

Gastronomi 23:00’e kadar çalışabilecek. Fitness salonlarının açılmasına izin verilecek. Açık alanlarda maske taşıma  zorunluluğu kaldırılırken, kapalı alanlarda zorunlu olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.