DOLAR 32,3409 0.18%
EURO 35,1412 -0.13%
ALTIN 2.240,57-0,12
BIST 8.696,81-0,24%
BITCOIN 2088032-5,26%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova’dan Sırbistan’a karşı birlik kurma çağrısı

Kosova’dan Sırbistan’a karşı birlik kurma çağrısı

ABONE OL
18 Ekim 2021 18:16
Kosova’dan Sırbistan’a karşı birlik kurma çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gërvalla-Schwarz, Arnavutluk’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Arnavutluk Avrupa ve Dış İşleri Bakanı Olta Xhaçka ile bir araya geldi. Gërvalla-Schwarz, bölge ülkelerine Sırbistan’a karşı birlik kurma çağrısında bulundu.

Balkan News’te yer alan habere göre; Görüşmede Arnavutluk Avrupa ve Dış İşleri Bakanı Xhaçka, Arnavutluk’un Kosova’nın bölgesel ve uluslararası kuruluşlara üyeliğini öncelik olarak gördüğünü söyledi.

Kosova’nın geleceğinin sıkı bir şekilde Arnavutluk’un geleceğine bağlı olduğunu söyelyen Xhaçka, Arnavutluk’un Kosova’nın Avrupa Birliği üyeliği için lobi yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kosova Devlet Radyo ve Televizyonu’nun haberine göre Kosova Dışişleri Bakanı Gërvalla-Schwarz ise Arnavutluk ve diğer Balkan ülkelerinin Sırbistan’a karşı birlik kurması çağrısında bulundu. Gërvalla-Schwarz, “Son hafta ve aylarda komşumuz Sırbistan’ın kullandığı dil sadece Kosova’ya değil Karadağ ve Bosna’ya karşı da çok keskin bir hal aldı. Oldukça uyanık olmamız ve hep beraber bölgemizdeki bu zedelenmiş barışı dikkatli bir şekilde korumamız gerekiyor. Hep beraber bölgemizde barış ve istikrarın zarar görmemesi için çalışmamız gerekiyor. Bunları, bölgemizdeki beş ülke arasında Sırbistan’a karşı daha iyi bir koordinasyon gerektiği için söylüyorum. Tüm bölgesel süreçlerde daha anlamlı bir iş birliğine ihtiyacımız var” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.