DOLAR 32,3248 0.22%
EURO 35,1209 -0.04%
ALTIN 2.302,431,11
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23000142,83%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lavandist ile lavanta tarımına yeni bir soluk

Lavandist ile lavanta tarımına yeni bir soluk

ABONE OL
9 Ocak 2023 13:05
Lavandist ile lavanta tarımına yeni bir soluk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Distilasyon (damıtma) tesisinde  hem kendi yağlarını çıkardıklarını hem de Trakya’da üreticilere hizmet verdiklerini belirten Tugay, “Avrupa farmakopesine uygun yağımızdan dermatolojik testlerden geçmiş kozmetik ürünler üretiyoruz. Ürünlerimiz ‘Lavandist’ markası ile on-line olarak lavandist.com’da satışta” diyor.

Osman-Şengül Tugay yetiştirdikleri lavantaların yanı sıra, distilasyon tesisi de kurdular ve lavanta yağı damıtımının bu ünitede yapılmasını sağladılar. Buradan elde edilen yağla,  çift dermatoljik testlerden geçmiş kozmetik bakım ürünlerini, “Lavandist” adı ile tüketiciyle buluşturdular. İstanbul’dan ilham alarak üretilen Lavandist, lavantacı ve İstanbul’un lavantası anlamlarını taşıyor. Lavandist kozmetik ürünleri başta  lavanta yağı olmak üzere, köpük sabun, lavanta kolonyası, duş jeli, nemlendirici el ve vücut losyonu, topuk yumuşatıcı krem, yastık spreyi, yüz temizleme jeli, yüz-el-vücut kremi olarak şimdilik 9 farklı üründen oluşuyor. Tugay  “Sürekli yaptığımız ar-ge çalışmalarıyla ürün gamımıza, 2023’te yeni ürünler ekleyeceğiz” diyor

Lavandist Lavanta Yağı, Avrupa farmakopesine uygun üretilmesinin yanı sıra yağ kalitesine en çok etki eden ve istenmeyen bir madde olan kâfurun, kullanılmasına Avrupa farmakopesi maksimum %1,2 oranında izin verirken Lavandist markasının yağlarındaki kâfur oranı %0,13 gibi son derece düşük.

“HERKES İÇİN LAVANTA HERKES İÇİN LAVANTA”

İş fikrinin 2015 yılında lavanta yetiştiriciliğine ilgi duyması ile başladığını belirten Osman Tugay, öyküsünü anlatmaya şöyle devam ediyor: “Trakya Bölge’sinde dağınık olarak yapılan lavanta yetiştiriciliği vardı. Köyümüzde geniş katılımlı ve nihai ürüne kadar tüm aşamaların yapıldığı bir merkezi oluşturabilmek için girişimciliğe başladım. Hedefim Kurfallı köyünü İstanbul’un lavanta köyü haline getirmek. Bir yandan Lavandist markasının ürünlerinin gelişimi, pazara yerleşmesi konularında çalışma yaparken bir yandan da Kurfallı merkez olmak kaydıyla herkesin lavanta ekimine özenmesini ve bu konuda bilgi sahibi olmasını hedefliyoruz. Bunun bir ayağı da Dijital Lavandist Okulu. Burada da Lavandist hikayesini, lavanta ekimi konularını, sıkıntılarını, güzelliklerini paylaşarak bu yönde bir sinerji oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için Beze Group bünyesindeki Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing Grubu ile tanıştık ve bu sene Stratejik İş Geliştirme çalışmalarına birlikte başladık. Dijital Lavandist Okulu projesi bu şekilde gelişti ve ‘Herkes için Lavanta, Herkes için Lavandist’ sloganımız da bu şekilde ortaya çıktı.  Okulumuz 2023 yılının ilk aylarında on line olacak. Ve böylece bu konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz.”

Tugay; rekabetçi ve birbirini yoran pazarlar yerine, kooperatifçiliğin paylaşım ekonomisine dayanan üretim verimliliğini merkeze koymuş pazarlar ile yeniden yapılanmanın tarım sektörüne katkı sağlayacağına inandığını da belirtiyor.

Osman Tugay hakkında;

Şişli Terakki Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Osman Tugay, tekstil sektöründe profesyonel hayatına başladı. 25 sene tekstil sektöründe orta ve üst kademe yönetici ve firma sahibi olarak çalıştıktan sonra 7 sene de tekstil ve çevre konularında danışmanlık yaptı. Tugay,  Toprak Dede olarak tanınan Hayrettin Karaca’yla birlikte de çalıştı. Yeni nesil tarım ile eskiden beri ilgilenen Osman Tugay,  lavanta ekimi ile beyaz yakadan girişimci kimliğine geçiş yaptı. Tugay, Lavandist markasının sahibidir.

Lavandist hakkında;

Lavandist, 2020 yılında endüstri mühendis Osman Tugay ve triko tasarımcısıeşi Şengül Tugay tarafından kuruldu. 13 dönümlük bir alanda yetiştirdikleri yüksek yağ kalitesine sahip lavantadanelde edilmiş hammadde,kozmetik ürünlere dönüştü. Osman-Şengül Tugay yetiştirdikleri lavantaların yanı sıra, lavanta yağ elde edilen distilasyon tesisi de kurdular ve lavanta yağı damıtımının bu ünitede yapılmasını sağladılar. Buradan elde edilen yağla,Tugay çifti dermatoljik testlerden geçmiş kozmetik bakım ürünlerini,“Lavandist” adı ile kendi on-line satış kanalları olan lavandist.com üzerinden sundular.

Lavandist Lavanta Yağı, Avrupa farmakopesine uygun üretilmesinin yanı sıra yağ kalitesine en çok etki eden ve istenmeyen bir madde olan kâfurun, kullanılmasına Avrupa farmakopesi maksimum %1,2 oranında izin verirken Lavandist markasının yağlarındaki kâfur oranı %0,13 gibi son derece düşüktür.

İstanbul’dan ilham alarak üretilen Lavandist, lavantacı ve İstanbul’un lavantası anlamlarını taşıyor. Lavandist kozmetik ürünleri başta lavanta yağı olmak üzere, köpük sabun, lavanta kolonyası, duş jeli, nemlendirici el ve vücut losyonu, topuk yumuşatıcı krem, yastık spreyi, yüz temizleme jeli, yüz-el-vücut kremi olmak üzere şimdilik 9 farklı üründen oluşuyor. Sürekli yapılan ar-ge çalışmalarıyla Lavandist ürün gamına 2023’te yeni ürünler eklenecek.

Beze Group kurucusu Bengü Bilik, Atölye Puzzle’ın kurucusu Aslı Levent ve Ayşe Dural birlikte “Yeni Nesil Tarımda Stratejik Marketing Grubu”nu hayata geçirdi. “Yeni Nesil Tarımda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” çalışmasının ilk projesi “Dijital Lavanta Okulu” için Osman Tugay ile iş birliği için el sıkıştılar.lavandist.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.