DOLAR 32,5397 0.16%
EURO 34,9666 -0.03%
ALTIN 2.456,470,84
BIST 9.884,521,73%
BITCOIN 20895800,75%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mekanların kapatılmasına yönelik kurallar netleştirilmeli”

“Mekanların kapatılmasına yönelik kurallar netleştirilmeli”

ABONE OL
27 Ekim 2020 17:41
“Mekanların kapatılmasına yönelik kurallar netleştirilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Dernekten yapılan açıklamada “Küresel bir salgın ve dinamik olarak değişen bir ortam koşullarında da olsa işletmeler için öngörülebilir olması için eyleme ilişkin net kurallar benimsemenin gerekli olduğuna inanıyoruz, çünkü yatırımcıların ve turizm sektöründe çalışanların mali kayıplarla sonuçlanan son dakikada alınan kararlara şaşırmaması gerekir” denildi.

Otel ve restoran sahipleri açıklamada, “Şu anda alınan tedbirler sağlık açısından doğru olsa bile, onların mantığa ve ülkedeki hiyerarşik düzene aykırı olduğu konusunda kararlıyız” diyorlar.

Hükümetin ve sağlık yetkililerinin, hangi süre içinde kaç koronavirüs vakası tespit edildiğinde restoranların ve otellerin faaliyetlerini sınırlayacaklarını ve sınırlamaları kaldıracaklarını bildirmeleri için ısrar ediliyor. Açıklamada, “Böylelikle otelcilik endüstrisi, personel, orkestra kiralama, etkinlik organizasyonu ve başka şeyler için harcama yapmış olan işletmelerin faaliyetlerini Cuma gecesi alınan bir kararla sınırlamak yerine planlayabilecek” diye belirtildi.

AB’nin yanı sıra Rusya, Türkiye ve diğer ülkelerde işe yaradığı kanıtlanmış önlemler alınması öneriliyor. Öncelikle otel, havalimanı, otogar ve tren istasyonlarının dışında kalan bağımsız mekanların en az saat 24: 00’e kadar çalışabilmesi. Konaklama yerlerinin veya havalimanı, otogar ve tren istasyonlarının bünyelerinde bulunan kafe ve restoranların çalışma saatlerinde kısıtlama olmaması öneriliyor.

Dernek, konaklama yerlerinin bünyesinde bulunan kafe ve restoranların kapasitesi, otellerin kapasitesinden daha fazla ise kapasitenin yüzde 50’sini kullanma zorunluluğu getirilmesini önerdi.

Sadece otelin misafirlerine hizmet verilmesi durumunda restoranlarda böyle bir kısıtlama olmaması gerektiğini savunan dernek, önlemlere uyulmaması durumunda ihbarlarda bulunula bilinmesi için özel bir portal oluşturulmasında ısrar ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.