DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076784-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mevcut hükümet, Bulgaristan için önemli şeyler yaptı”

“Mevcut hükümet, Bulgaristan için önemli şeyler yaptı”

ABONE OL
24 Eylül 2020 16:23
“Mevcut hükümet, Bulgaristan için önemli şeyler yaptı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Hemus otoyolunun Buhovtsi köyü kavşağı-Belokopitovo köyü kavşağı arasındaki kesimde süren inşaat çalışmalarını yerinde incelemede bulunan Başbakan Boyko Borisov, basına yaptığı açıklamada, “Diyalog içinde olunduğu, başkalarının görüşlerini de dikkate alan normal düşünen politikacılar olduğu zaman Bulgaristan adına her şey yapılabilir. Zor günler geliyor, kriz uzun sürecek. Çok zor ve devleti, halkı sevenlerin tam bir seferberliğine ihtiyaç var, kişisel hiçbir şey yok” diye kaydetti.

Başbakan, hükümetin koronavirüs (COVID-19) salgını koşullarında yüz binlerce çalışanın istihdamının korunduğu sosyo-ekonomik önlemlerine vurgu yaptı. Borisov, “Bu nedenle Bulgaristan’da işsizlik oranı % 7’ye yakın, diğer ülkelerde ise % 25-30” diye kaydetti.

Başbakan, “Mevcut hükümet döneminde Bulgaristan için önemli şeyler yaptık “diyen Başbakan, hükümetin Avro bölgesinin bekleme odasına kabul edilmesi, Bulgaristan’ın bölgedeki lider rolünün güçlendirilmesi ve Berlin Süreci ve Akabe Süreci’ne katılımımız gibi ülkemizin kalkınması için kilit önem arz eden bir takım taahhütleri yerine getirdiğine işaret etti.

Borisov, “Bizim lehimize olduğu için sınırda göç baskısının sıfır düzeyde olduğunu herkes unutuyor” diye kaydetti. Kabinenin öncelikleri arasında yer alan eğitime odaklanan Başbakan, kabinenin önümüzdeki yıl yüksek öğretim kurumlarına ek olarak yaklaşık 60 milyon leva daha tahsis edeceğini ve aynı zamanda lise öğretmenlerinin maaşlarını artırma politikasını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Bir muhabirin ülkedeki siyasi durumla ilgili soru sorması üzerine Borisov, birkaç ay sonra olağan genel seçimler yapılacağını hatırlattı.

Başbakan, “Mevcut durumla ilgili sorun, birçok partinin Parlamento’ya girememiş olması. Birkaç yeni siyasi proje şekillendi ve kendilerini ilan etti, bunlar da Parlamento’da değiller ve şimdi daha fazla seçmen kitlesini yanına çekebilmek için birkaç ay boyunca pistte ısınma turları yapmak zorunda kalıyorlar. Durmayacaklar, onları anlıyorum, ama bu seçim yapmak isteyen herkesin veya seçimi kaybettiği veya Parlamento’ya giremediği zaman 20 gün veya bir ay sonra seçim yapmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Bu acele etmeyi ne gerektiriyor?” diye retorik soru sordu.

Başbakan, Rumen Radev’in davranışlarının bir Cumhurbaşkanı gibi değil, bir parti liderine benzediğini de sözlerine ekledi.

Borisov, “O da artık siyasi oyuncu, siyasi partilerle eşit mesafede değil ve tarafsız değil, belirgin bir siyasi duruşu bulunuyor” diye kaydetti.

Başbakan, Hemus otoyolunun Buhovtsi köyü kavşağı-Belokopitovo köyü kavşağı arasındaki kesimle ilgili, “Sadece bu kesimin yapımı, Sofya-Varna arasındaki mesafeyi yarım saat kısaltacak” dedi.

16,32 km uzunluğundaki kesim, iki şerit, iki sollama şeridi, iki acil durum şeridi, kılavuz şerit, iki yaya yürüme yolu ve bir orta bölme şeridinden oluşacak. Bu kesimde Buhovtsi köyü kavşağının yapımı, Belokopitovo köyü kavşağı ile bağlantı yolları yapılması, yedi viyadük yapımı, bir köprü ve tarımsal amaçlı 10 alt geçit yapımı öngörülüyor. Hemus otoyolunun Buhovtsi köyü kavşağı-Belokopitovo köyü kavşağı arasındaki kesiminin 2021 yılına kadar hazır olması bekleniyor. Hemus Otoyolunun yanı sıra ülkedeki diğer tüm büyük altyapı projelerine yönelik inşaat çalışmaları salgın sırasında durmadı.

Daha sonra Borisov, otomotiv sektöründe yatırımcılarla görüştü. Başbakan, hükümetin salgın koşullarında işletmelere verdiği desteği kaydetti. Bir oto cam şirketinin temsilcileri, COVID-19’un neden olduğu krizin sonuçlarına yanıt olarak kabinenin hızlı ve yeterli kararları için teşekkür ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.