DOLAR 32,5632 0.21%
EURO 34,9518 -0.09%
ALTIN 2.444,360,35
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20888980,00%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Miçotakis, yarın konuşacak

Miçotakis, yarın konuşacak

ABONE OL
3 Aralık 2020 13:08
Miçotakis, yarın konuşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

http://milletgazetesi.gr’de yar alan haber de, Başbakan Kiriakos Miçotakis yarın karantina sürecinin nasıl gittiği ne zaman biteceği ve pandemi sürecinde Noel ve yılbaşı kutlamalarının nasıl olacağı konusunda açıklamalarda bulunacak.

Başbakan Miçotakis, karantina sürecinde korona vakaları konusunda bilim insanlarından bilgiler topluyor.

Geçen hafta beklenen konuşma, vakalarda artışın devam etmesi nedeniyle yapılmamıştı. Cuma sabahına kadar uzmanlardan elde edeceği veriler sonrasında açıklama yapacak.

Miçotakis’in konuşmasında bu yılki Noel ve yılbaşı kutlamaları geçmiş yıllara göre çok farklı olacağı, bununla birlikte kutlamalar için dışarı çıkılamayacağı ve kutlamaların en yakın aileden insanlarla yapılacağı yönünde fikir beyan etmesi beklenmektedir.

Başbakan yılbaşı için şuanda kapalı iş yerlerin ve mağazalardan hangileri açılacağı konusuna da değinecek.

Görünen o ki, başbakanın 14 Aralık’ta sadece perakende yani küçük dükkanların, sezonluk mağazaların ve kuaförlerin açılacağını dile getirecek ancak sadece randevuyla çalışacaklar.

Yeme içme yerleri lokanta ve restoranlar kapalı kalacak gibi görünüyor.

İlkokullar konusunda iki ayrı görüş söz konusu. Görüşlerden biri ilkokulların 14 Aralık’ta açılması diğer görüş ise, ilkokulların 1 haftalığına  açılması yerine sürecin 11 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmasıdır.

İlkokulların yeni yılda açılmasının istenme nedeni ilkokulların açılması durumunda dışarıda 700 bin hareketliliğin olacak olmasıdır.

Tüm bu konular hakkında net bilgileri Başbakan Kiriakos Miçotakis Cuma günü yapacağı konuşmada kamuoyu ile paylaşacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.