DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.086,790,08%
BITCOIN 2259752-0,63%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mobil Oil Türk’ten, sürücüler için kış bakım uyarıları

Mobil Oil Türk’ten, sürücüler için kış bakım uyarıları

ABONE OL
16 Ekim 2020 15:26
Mobil Oil Türk’ten, sürücüler için kış bakım uyarıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobil Oil Türk AŞ, kış aylarına girilmeden önce motor yağı, silecek, lastik, far ve antifrizin kontrol edilmesi gereken ilk noktalar olduğunu bildirdi.
Fren sistemine ait donanımlar yılın diğer mevsimlerine oranla kış aylarında daha yoğun bir aşınmayla karşı karşıya kaldığı için fren ve freni oluşturan parçaların her zaman büyük bir titizlikle ele alınması ve en ufak aksaklıkta değiştirilerek yenilenmesi gerekiyor.

Mobil Oil Türk AŞ’den yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber soğuk kış aylarına girilmeden önce sürücülerin alması gereken bakım önlemlerini sıralandı.

Buna göre, zorlu kış şartları eski veya yeni model bir çok otomobil için önemli riskler barındırıyor. Sürücüler kış aylarında daha çok arıza yaşıyor ve servise gitme olasılığı diğer mevsimlere göre ciddi oranda artıyor. Özellikle, kaygan veya buzlu yol şartlarında oluşan kazalar ile tuz veya toz gibi etkenler nedeniyle oluşan korozyon, servislerin kış aylarını yoğun geçirmesine neden oluyor.

Bu kapsamda, motor yağı, silecek, lastik, far ve antifrizin kış döneminden önce kontrol edilmesi gereken en önemli noktaların başında geliyor. Kış aylarına hazır olmanın ilk koşulu kış lastiklerinden geçiyor. Kış lastiklerinin yaz lastiklerine göre derin olan dişleri, yağışlı havalarda ve buzlu yol koşullarında daha iyi bir yol tutuşu sağlıyor. Böylece olası kazaların önüne geçilirken, aracın bağlantılı diğer aksamları da korunmuş oluyor.

Radyatörlerdeki suyun donmasını önleyen antifriz sıvısının mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Özellikle sıfır derece ve altına inen hava sıcaklıklarında suyun donmamasını sağlayan antifriz, soğutma sistemindeki kireçlenme, aşınma, pas gibi olumsuz etkilere karşı da otomobilinizi koruyor.

SİLECEKLER, CAM SUYU VE FAR AYARLARI KONTROL EDİLMELİ

Kış aylarında en çok kullanılan parçaların başında gelen sileceklerin, yazın aşırı ısıya kaldığında verimliliğini yitirebilme ihtimaline karşın kontrolü ve gerekirse değişimi önem arz ediyor.

Bu dönemde en çok kullanılan cam suyunun ve silecek suyunun yola çıkmadan kontrol edilmesi gerekiyor. Kış aylarında uzun ve kısa farlar ile sis farlarının düzgün çalışması için mutlaka kontrol edilmesi önem gerektiriyor.

Aşırı ısı değişiklikleri nedeniyle oluşan çukurlar ve yol yüzeyinde bulunan tuz ve kum gibi aşındırıcı maddeler otomobilin direksiyon ve süspansiyon sisteminin aşınmasını hızlandırabiliyor. Salıncak, alt rotil gibi temel süspansiyon elemanlarının, özellikle tuzdan kaynaklanan kirlenme nedeniyle düzenli olarak kontrol edilmesi önem arz ediyor.

FRENLERE ÖZEL DİKKAT GEREKİYOR

Fren sistemine ait donanımlar yılın diğer mevsimlerine oranla kış aylarında daha yoğun bir aşınmayla karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle, fren ve freni oluşturan parçaların her zaman büyük bir titizlikle ele alınması ve en ufak aksaklıkta değiştirilerek yenilenmesi gerekiyor. Bu noktada eski bileşenlerin kullanılması, sürüş güvenliğini zayıflatarak kazaların artmasına neden olabiliyor.

Uzun süre kullanılmış veya yaz aylarında uzun yollara maruz kalmış filtreler, kış aylarında otomobillerin geç ısınmasına neden olabiliyor. Kış aylarında hava, yakıt ve polen filtresinin uzman kişilerce kontrol edilmesi öneriliyor.

Sıfırın altındaki hava sıcaklıklarında aracın aküsü voltaj veya güç kaybına uğradığı için kış öncesi hızlı ve pratik bir akü testi yapılması önem arz ediyor.

MOTOR YAĞINDA GÜVEN VE KALİTENİN ÖNEMİ

Hava sıcaklıkları düşmeden önce kontrol edilmesi gereken bir diğer nokta ise motor yağı. Motor yağı aracın kalbi sayılan motorun, tüm aksamlarının sağlıklı bir şekilde çalışması için kritik önem taşıyor. Bu bakımdan, kış aylarından önce motor yağı seviyesinin kontrol edilmesi ve eksikse tamamlanması gerekiyor.

Düşük sıcaklıklarda motor yağının akışkanlığını sürdürmek, yüksek sıcaklıklarda ise yağın aşırı seyreltilmesinin önüne geçmek için motor yağının kaliteli ve güvenilir bir markadan seçilmesi motorun ömrü için önem arz ediyor.

Dünyanın önde gelen sentetik motor yağı Mobil 1 ile kaliteli hizmetin avantajlı fiyatlarla sunulduğu Mobil 1 Center yağlama merkezlerinde, uzman ekip kontrolünde yapılan yağ değişiminin yanı sıra 10 kritik nokta kontrolü ücretsiz olarak sunularak, lastiklerden frenlere, yağ seviyesinden süspansiyon sistemine kadar toplamda 10 kritik nokta kontrolü uzman ekiplerce sadece 15 dakikada sağlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.