DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.452,700,69
BIST 9.884,611,73%
BITCOIN 20871460,47%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Moli’nin Ay Yolculuğu, raflarda

Moli’nin Ay Yolculuğu, raflarda

ABONE OL
29 Aralık 2020 14:03
Moli’nin Ay Yolculuğu, raflarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç ve cesur güve Moli’nin en büyük hayali astronot olmak ve Ay’a gidebilmek. Bunun için o mini mini kanatlarıyla gerçekten çok yükseklere sıçramalı. Kimse onun bunu başarabileceğine inanmasa da o kendine inanıyor! Moli’nin kalpleri ısıtan macerası, asla pes etmemenin en güzel örneklerinden biri.

Moli, büyük hayalleri olan genç ve cesur bir güve. Eski bir gardırobun derinliklerinde yaşayan güvecik Moli’nin aklı fikri astronot olup bir gün Ay’a yolculuk yapabilmekte. Evini, ailesini seviyor ama macera yaşamak da istiyor. Bu yüzden gündüzleri annesine yardım edip kardeşleriyle ilgilenirken geceleri de Ay yolculuğu görevi için hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Matematik öğreniyor, kitaplar okuyor hatta spor yaparak bu zorlu görev için hem zihnini hem bedenini zinde tutmaya uğraşıyor.

KALPLERİ ISITAN MACERA

Peki, güve Moli o minicik kanatlarıyla Ay’a ulaşabilecek mi? Bir güvenin Ay’a kadar uçması elbette kolay değil ancak Moli de hayallerinden vazgeçecek bir güve değil.
Yılmadan hayallerinin peşinden giden minik güve Moli’nin kalpleri ısıtan macerası, hayallerinden asla vazgeçmemeyi, başkaları size inanmasa da sizin kendinize inanmanızı öğretiyor. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çalışmayı ve pes etmemeyi teşvik ediyor. Heyecanlı maceranın yanı sıra çizimleriyle hem sevecen hem de eğlenceli bir dünya sunan “Moli’nin Ay Yolculuğu”, adım adım hedefe yürümenin en güzel örneklerinden biri. Hem de bir güve adımıyla…

Çocuk kitapları yazarı ve illüstratör Duncan Beedie imzalı “Moli’nin Ay Yolculuğu”, Sema Günaydın Çınar’ın çevirisi, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Hayal etmenin, başarıya giden yolda atılan ilk ve en önemli adım olduğunu belirten Çınar, Moli’nin macerası için “Rengârenk çizimlerle anlatılan, cesaret verici bir kitap” dedi.

Kitap Künye

Yayınevi:  İlksatır Yayınevi
Kitabın Adı:  Moli’nin Ay Yolculuğu
Kategori:  Okul Öncesi
Tür:  Resimli Öykü
Yaş Grubu:  3+
Sayfa:  40
Yazar:  Duncan Beedie
İllüstratör:  Duncan Beedie
Türkçesi:  Sema Günaydın Çınar
Yayına Hazırlayan:  Begüm Kaya
Grafik Uygulama:  Gelengül Erkara
Fiyatı:  34.90 TL

Duncan Beedie Hakkında

Duncan Beedie, İngiltere’nin Bristol kentinde yaşayan bir çocuk kitapları yazarı ve illüstratör. Çocukluğunda küçük nemli avucundaki keçeli bir kalemle ebeveynlerinin oturma odasının zeminine yayılan Beedie, o günden beridir karalamalarına devam ediyor. Ancak şimdi kendi stüdyosundaki bir masayı kullanıyor. Beedie’nin ilk resimli kitabı ‘The Bear Who Stared’, Waterstones Çocuk Kitapları Ödülü 2017’ye aday olurken, ikincisi ‘The Lumberjack’s Beard’ Dünya İllüstrasyon Ödülleri’nde finale kaldı. Beedie, ayrıca Quarto, Little Tiger Press, Scholastic ve OUP tarafından illüstrasyon için görevlendirildi. Duncan boş zamanlarında köpeğini (Ivor) gezdirmeyi ve kızının video oyun becerilerini geliştirmesine yardım etmeyi seviyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.